Sta Sterk op School nu nog aantrekkelijker voor leerlingen

24.02.19
Door nieuwe animaties en een werkboek met duidelijke pictogrammen speelt de training van Sta Sterk op School nu nog meer in op het kind van nu. Naast uitleg en een rollenspel, ontdekken kinderen via video’s het effect van positief denken, sterke lichaamstaal en het geven van een mening. De animaties ondersteunen ook de leerkracht, voor het goed overbrengen van de training naar de klas.
Deel bericht

10 tips Chaos in de klas, zo ga je die tegen

24.02.19
Hoe houd je orde in de klas? Streng beginnen; consequent zijn; niet boos worden. Als leraar in spe word je overspoeld met tips. Nog een paar? Ga stevig staan, met je voeten iets uit elkaar, schouders naar achteren, hoofd omhoog. Zo zie je er uit als de baas.
Deel bericht

De Onderwijsraad viert 100 jaar

24.02.19
1919: de schoolstrijd is voorbij, het is tijd voor nieuwe ideeën, nieuwe hervormingen. De tentoonstelling ‘WIJZE RAAD’ geeft een beeld van het jarenlange werk van de Onderwijsraad. Leerlingen van scholen in het BaO, VO en Mbo werden eind vorig jaar opgeroepen om deel te nemen aan de fotowedstrijd. De selectie van genomineerde foto’s is te zien in de tentoonstelling
Deel bericht

Kamer beperkt administratieve rompslomp passend onderwijs

24.02.19
“De Kamer ziet in toenemende mate dat in het systeem van passend onderwijs dingen gebeuren die niemand zo bedacht heeft en gewild, en repareert die.” Harry Hoekjen, directeur-bestuurder van Stichting Onderwijscentrum Leijpark is blij met twee moties over passend onderwijs die deze week met kamerbrede steun werden aangenomen.
Deel bericht

Nijpend lerarentekort: de directeur als invalleerkracht

24.02.19
Op de site www.lerarentekortisnu.nl probeert leraar Eddy Erkelens het probleem inzichtelijk te maken. Deze week hebben bijna zeventienduizend kinderen te maken gekregen met het lerarentekort. Maar de regio Noord had vakantie. De week ervoor, toen alle scholen nog open waren, zijn meer dan 33.000 leerlingen geconfronteerd met de gevolgen van het tekort.
Deel bericht

Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur

24.02.19
Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)