Onderwijsraad wil einde aan sjoelbakconstructie

25.02.19
Door de manier waarop ons onderwijsstelsel is ingericht, worden leerlingen veel te vroeg in hokjes geplaatst. Daardoor krijgen sommige groepen leerlingen minder kansen en kan het onderwijs niet goed bijdragen aan sociale samenhang in de maatschappij, stelt de Onderwijsraad in zijn rapport De Stand van educatief Nederland dat vrijdag werd gepubliceerd.
Deel bericht

Privacyfilmpjes

25.02.19
In het kader van passend onderwijs zijn er veel vragen over het gebruik van persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en informatiebeveiliging. Waar moet u rekening mee houden bij het delen van informatie over leerlingen en wat moet er nu precies geregeld zijn om aan de nieuwe, strengere wetgeving op het gebied van IBP (informatiebeveiliging en privacy) te voldoen?
Deel bericht

Scholen winnen bijdrage voor groener buitenlokaal

25.02.19
21 Zeeuwse basisscholen hebben 1500 euro gewonnen om op het schoolplein een voedselplek te maken. De scholen sleepten deze prijs in de wacht bij de ontwerpwedstrijd van natuureducatieorganisatie IVN Zeeland, met steun van Jong Leren Eten en de provincie Zeeland. Met een voedselplek kunnen leerlingen buiten leren en ontdekken hoe voedsel groeit.
Deel bericht

Mag ik met een pabo-diploma lesgeven als groepsleerkracht in de onderbouw vmbo basis/kader?

25.02.19
U mag alleen met een pabo-diploma lesgeven in de onderbouw (eerste twee leerjaren) van het vmbo basis/kader als u een aanvullend certificaat Groepsleerkracht onderbouw vmbo basis/kaderheeft. Met het certificaat mag u lesgeven in de vakken Nederlands en rekenen-wiskunde en de keuzevakken die gekozen zijn bij het behaalde certificaat.
Deel bericht

Vijf Zeeuws-Vlaamse basisscholen gaan afval scheiden

25.02.19
Vier verschillende afvalbakken krijgen de leerlingen in alle acht klassen. De vuilnisbakken horen bij het project Afval op School van Rijkswaterstaat. Dat richt zich op het scheiden van afval en het voorkomen van zwerfafval op en rondom school. Het doel is dat kinderen bewuster worden van het afvalprobleem.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)