Veel subsidieaanvragen passend onderwijs

24.04.19
Van de 152 samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs hebben er 147 een (gezamenlijke) subsidieaanvraag ingediend om het onderwijs- en ondersteuningsaanbod in hun regio verder vorm te geven. Er is volgens het ministerie sprake van ‘een grote diversiteit aan keuzes voor doelgroepen en doelstellingen bij de activiteiten waarvoor subsidie is aangevraagd’.
Deel bericht

Meer ondersteuners op basisschool in bijna alle regio’s

24.04.19
In de regio Zuid- & Midden-Drenthe hebben scholen in het BaO en SBO dit schooljaar verhoudingsgewijs het meeste onderwijsondersteunend personeel (oop) erbij gekregen. Bij het (voortgezet) speciaal onderwijs laat de regio IJssel en Rijn de grootste groeistuip in ondersteuners zien. In totaal kreeg het PO er dit schooljaar bijna 2750 voltijd ondersteuners bij (+13 procent).
Deel bericht

VVD stelt vrijheid van onderwijs ter discussie

24.04.19
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kan zich voorstellen dat de vrijheid van onderwijs, zoals die geldt in Nederland, wordt beperkt. In een discussiestuk over de koers van zijn partij schrijft Dijkhoff dat er ingegrepen moet worden als er salafistische scholen worden opgericht met een beroep op die vrijheid van onderwijs.
Deel bericht

Verkeersongevallen nemen toe, maar middelbare scholen doen weinig aan verkeersles

24.04.19
Van de middelbare scholen in de provincie Groningen doet slechts de helft mee aan verkeersveiligheidscampagnes en projecten van Verkeerswijzer Groningen. Het verschil met het basisonderwijs is groot. Daar halen negen van de tien scholen activiteiten van Verkeerswijzer in huis. Al was het maar als voorbereiding op de verkeersexamens die rond deze tijd overal worden afgenomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)