Verplicht zittend plassen voor schonere toiletten basisonderwijs

26.04.19
Basisschoolleraren beoordelen jongenstoiletten significant viezer dan de toiletten van de meisjes. Bijna alle basisschoolleraren (90%) zijn dan ook van mening dat de toiletten schoner blijven als jongens zittend plassen. Tweederde (66%) van de leraren vindt zelfs dat het in het basisonderwijs een regel kan worden voor jongens om zittend te plassen.
Deel bericht

Chatbot beantwoordt historische vragen aan virtuele Vader des vaderlands

26.04.19
Alle vragen aan Willem van Oranje (1533-1584) kun je vanaf vandaag kwijt op www.chatmetwillem.nl. Op zijn geboortedag, 24 april, komt Willem de Zwijger virtueel tot leven dankzij een slimme educatieve chatbot. Makers Helpr en ThiemeMeulenhoff wekken hiermee onze Oranje-geschiedenis tot leven voor iedereen die interesse heeft in de wortels van ons Koningshuis.
Deel bericht

Zoetermeer: Scholen groeien uit hun jasje door toestroom leerlingen

26.04.19
Als je als school zoveel aanmeldingen voor nieuwe leerlingen krijgt dat je ze niet meer kwijt kunt is dat natuurlijk een groot compliment. Toch kan het juist leiden tot een nijpende situatie. IKC-basisscholen de Klimboom en De Tjalk hebben dringend behoefte aan ruimte, maar de mogelijkheid die geboden wordt is verre van ideaal.
Deel bericht

Leidse gemeenteraad wil betere samenwerking rond passend onderwijs

26.04.19
In een door alle partijen ondertekende brief roept de Leidse gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders en de scholen uit de Leidse regio op om het passend onderwijs te verbeteren. Naast versterking van de relatie tussen scholen en samenwerkingsverbanden, ziet de gemeenteraad ook een rol weggelegd voor de jeugdzorg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)