Een duurzame school kan ook zonder dwang van Bernard Wientjes

27.04.19
Als directeur van de Schooldakrevolutie ben ik opgetogen dat een zwaargewicht als Wientjes dit onderwerp op de agenda zet. Gebouwbeheer is slechts één van de ballen – naast vormgeving van onderwijs, het aansturen van leraren en financieel management – die besturen met beperkt budget en mankracht in de lucht proberen te houden. Het verder opvoeren van de druk leidt zelden tot resultaat.
Deel bericht

Ode aan de ABS (ambulante begeleiding school)

27.04.19
Samen met mijn collega heb ik, ook dit jaar weer, een geweldige groep. Negen prachtige leerlingen met ieder zijn of haar eigen sterke kant. Negen prachtige leerlingen die ons elke dag een lach op ons gezicht bezorgen. Negen prachtige leerlingen die ons elke dag opnieuw weten te verrassen. Negen prachtige leerlingen die zich in hun eigen tempo ontwikkelen.
Deel bericht

WHO: jong kind hooguit één uur schermtijd

27.04.19
Kinderen onder de vijf jaar mogen hooguit één uur per dag naar een scherm kijken. Dat staat in een officieel advies van de Wereld Gezondheidsorganisatie. In plaats van spelletjes te spelen of filmpjes te kijken op smartphone, tablet of televisie, moeten jonge kinderen veel meer actief spelen. Dat bevordert hun gezondheid en helpt tegen overgewicht, ook later in hun leven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)