Hoera, kinderen uit Noordenveld kunnen lezen!

29.05.19
Op zes basisscholen in Noordenveld is het HOERA project gestart met als doel om kinderen in de groepen 3 en 4 extra te ondersteunen bij het lezen en voorlezen. Een groep vrijwilligers, de Bibliotheek, Noordenveld leest en leerkrachten en (lees)ouders trekken deze kar. Het doel is om jonge kinderen leesplezier te bezorgen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt.
Deel bericht

Scholen hebben volgend jaar minder geld voor schoolspullen

29.05.19
Scholen hebben volgend jaar 115 miljoen euro minder te besteden aan gebouwen, schriften en tafels.In jaren van crisis is er weleens voor gekozen om helemaal geen inflatiecorrectie uit te keren." Dus het is een bedrag waar ze op de begroting geen rekening mee houden. Maar het komt er in de praktijk wel op neer dat er minder schriften gekocht kunnen worden.
Deel bericht

Dankzij Tim zijn er 12 'technische speeltuinen' voor kinderen

29.05.19
In Eindhoven gaan 150 jongeren iedere week naar een 'Tech Playground'. Dat is een soort speelplaats waar je technische dingen kunt bouwen en 3D-printen. Tim is gek op techniek. Bij veel sporten of andere hobby's kun je ergens heen om het te doen, maar voor mensen die techniek leuk vinden is er bijna niets. Daarom bedachten Tim en zijn moeder de technische werkplaatsen.
Deel bericht

Geen geld voor salaris of werkdruk in voorjaarsnota

29.05.19
Het kabinet heeft in de voorjaarsnota geen cent uitgetrokken voor verhoging van de salarissen en voor minder werkdruk in het onderwijs. “Twee maanden geleden voerden 40 duizend leraren en ondersteuners op het Malieveld nog actie voor meer salaris en minder werkdruk. Het kabinet negeert hun noodkreet volledig. Zo loopt het lerarentekort verder op, ten koste van de leerlingen.”
Deel bericht

Basisschool Nautilus Zuidhorn zet eerste schreden

29.05.19
Op de school kunnen leerlingen voor een deel zelf bepalen wat en hoe ze willen leren. Ze gaat uit van de onderwijsvisie dat een kind van nature nieuwsgierig is. Kinderen moeten geen belemmeringen voelen in hun leren. Ze werken en leren veel buiten, en maken gebruik van iPads, laptops en chromebooks. Kinderen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar in de klas.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)