Geen concurrentie maar verbinding als oplossing voor het lerarentekort

01.06.19
Door het lerarentekort is het vinden van invallers steeds moeilijker geworden. Zij krijgen een vaste baan aangeboden en daarmee raken de invalpools leeg. De concurrentie tussen scholen is groot, de werkdruk loopt verder op en steeds vaker wordt een klas naar huis gestuurd omdat er geen leraar beschikbaar is. Dat vraagt om het bundelen van krachten en betere samenwerking in de regio.
Deel bericht

Amsterdam gunt ieder kind een schoolreisje

01.06.19
Amsterdam treft een regeling zodat kinderen uit minimagezinnen toch kunnen meedoen aan een schoolreisje, een viering of een sportdag. De regeling loopt via de Stadspas. Ouders met zo'n Stadspas kunnen die laten scannen bij de basisschool van hun kind. Per gescande pas maakt de gemeente 50 euro over aan de school, die daarmee buitenschoolse activiteiten kan betalen.
Deel bericht

Aangepaste geschiedeniscanon krijgt meer aandacht voor schaduwkanten

01.06.19
Het kabinet laat de Canon van Nederland aanpassen, het overzicht van de nationale geschiedenis. Daarbij wil minister Van Engelshoven dat er vooral gekeken wordt naar de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis. Ook raadt ze de evaluatiecommissie aan om aandacht te besteden aan "de verhalen en perspectieven van verschillende groepen in de samenleving".
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)