Groep 8 basisschool de Korf mag eindmusical in Orpheus doen

31.05.19
De afgelopen maand konden leerlingen en leerkrachten van groep 8 in de regio Apeldoorn zich aanmelden voor ‘Groep 8 op de Planken’, een initiatief van Theater Orpheus, dat maar liefst 34 enthousiaste aanmeldingen ontving. De tweede plaats was voor basisschool De Mheen met de musical Dromen en de derde plek voor basisschool De Regenboog – Woudhuis met de musical Gewoon Super.
Deel bericht

Verruiming van ketenregeling voor primair onderwijs

31.05.19
Wet Arbeidsmarkt in balans is aangenomen in de Eerste Kamer. Hierdoor verandert de ketenregeling voor tijdelijke contracten. Daarnaast worden de verschillen tussen flexibele contracten en vaste contracten kleiner. Het grootste deel van de maatregelen gaat vanaf 1 januari 2020 in. Schoolbesturen kunnen dit schooljaar al gebruikmaken van een uitzondering voor het vervangen van zieke leraren.
Deel bericht

Vergeet Aap Noot Mies, op de Emoji-leesplank vind je de taal van de toekomst

31.05.19
We gebruiken ze iedere dag. Om iemand via Whatsapp succes te wensen, om sarcasme te duiden of om te laten weten dat je je schaamt. Emoji’s vormen de snelst groeiende universele taal. Het lijkt erop dat kinderen steeds meer moeite hebben de toon of emotie van een tekst in te schatten zonder emoji’s. Op welke manier kan de Emoji-leesplank kinderen helpen?
Deel bericht

Rotterdamse leerkracht vrijgesproken van mishandeling

31.05.19
De rechtbank in Rotterdam heeft een Rotterdamse leerkracht in het basisonderwijs vrijgesproken van mishandeling. De ouders van een 8-jarige leerling hadden aangifte gedaan tegen de voormalig docent van de Akkersschool in Vreewijk.De man werd in november vorig jaar geschorst. Hij had bij een ruzie tussen leerlingen ingegrepen. De leerkracht zou daarbij te hardhandig zijn geweest.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)