Roermondse school van plan leerlingen te screenen

29.07.19
Matthieu Goedhart, bestuurder van jeugdzorgorganisatie Mutsaers, meldt dat de Roermondse school, waar vorig jaar een leerling schietend rondliep, veiligheidsmaatregelen gaat treffen vanaf komend schooljaar. De school heeft besloten voortaan leerlingen te screenen. Bovendien kan niet iedereen zomaar meer de school in- en uitlopen.
Deel bericht

Verwarming nog aan in scholen tijdens hittegolf

29.07.19
De mussen vallen van het dak, maar scholen hebben de verwarming nog aan. Dat blijkt uit een steekproef onder 27 locaties, zegt directeur Stefan Kloosterboer van Hero Balancer uit Hoorn. Komt vaak door onwetendheid. Mensen dénken dat de verwarming niet aan is, want de radiatoren staan dicht, maar de CV-ketel staat gewoon aan en verbrandt gas.
Deel bericht

Dwars: vriendinnen balen van plastic snoepzakken

29.07.19
Bijna alle kinderen zijn dol op snoepen, maar toch zit de vriendinnen Feline, Sabijn, Nila juist daar iets over dwars. Want waarom zijn alle snoepzakjes van plastic? Dat is toch slecht voor het milieu? Noortje gaat met ze naar de snoepwinkel.
Deel bericht

Drie verschillende ingangen voor een basisschool - uit angst [opinie]

29.07.19
De bijzondere scholen mogen volhouden dat zij ook aandacht besteden aan andere levensopvattingen, feit blijft dat de eigen overtuiging luid en duidelijk als de beste wordt gepropageerd. Er heerst zelfs angst voor besmetting. Als gemeenteraadslid van een flink dorp in de Randstad, werd ik ooit geconfronteerd met de bouw van een basisschooltje met drie verschillende ingangen .....
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)