Is vrijheid van onderwijs uit de tijd?

27.07.19
Onze vrijheid van onderwijs moet niet worden ingeperkt, zegt filosoof en schrijver Désanne van Brederode. Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, stelt dat alle ouders in Nederland de vrijheid moeten hebben om een school te kiezen die bij hen past. Daar sluit ik me bij aan. Maar dat betekent niet dat alles nu goed gaat in het bijzonder onderwijs.
Deel bericht

De Klimroos halveerde nadat de islamitische school in haar gebouw trok – maar zit niet bij de pakken neer

27.07.19
In het schooljaar nadat islamitische basisschool Al Arqam in het gebouw van openbare basisschool De Klimroos trok, is het leerlingenaantal van De Klimroos gehalveerd. Niet zozeer door de overstap van moslimkinderen naar Al Arqam, maar vooral door het vertrek van witte kinderen naar andere scholen.De segregatie is toegenomen, maar de verstandhouding is goed.
Deel bericht

Deelname training radicalisering moet omhoog

27.07.19
Minister Slob wil dat meer leraren deelnemen aan de training om radicalisering onder leerlingen te herkennen. Om dit te bereiken laat hij de training gerichter aanbieden en zet hij in op andere manieren, bijvoorbeeld via E-learning. De training is onderdeel van de ‘integrale aanpak terrorisme' die het kabinet in november 2017 lanceerde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)