Deze kinderen wonen samen in een gezinshuis

03.08.19
Kinderen die niet thuis bij hun eigen ouders kunnen blijven wonen, komen steeds vaker terecht in een gezinshuis. Dat is een huis waar ze geholpen worden met de problemen die ze hebben. Het is een gewoon huis, waar ze ook een eigen kamer hebben. De meeste kinderen hebben ook gewoon contact met hun eigen ouders, maar kunnen door problemen niet bij hen wonen.
Deel bericht

Huiswerk in de vakantie: is het slim en doen Delftse scholen dat?

03.08.19
Alle kinderen van Delftse basisscholen kunnen genieten van een welverdiende vakantie van zes weken. Na een schooljaar hard werken eindelijk even niets doen. Maar is het eigenlijk wel zo slim om zes weken niets aan school te doen? Of is het handig om toch af en toe nog wat sommetjes te oefenen of een boekje te lezen? Wat zeggen de experts hierover en wat doen de basisscholen in Delft?
Deel bericht

Mindfulness in de klas: ‘Stel je eens voor dat je een kikker bent’

03.08.19
Hoe houd je het hoofd koel in Amsterdam? Deel 5: mindfulness in de klas. Het is iets na half negen op basisschool De Horizon in De Aker, Osdorp. De stem is van Fatima Boutaka (30), juf van groep acht. Voor haar zitten iets meer dan twintig kinderen met de armen op hun buik. Allemaal ademen ze rustig in en uit tijdens de aandachttraining. Aandachttraining wordt populairder in het Amsterdamse BaO
Deel bericht

Toekomstige pabo-studenten struikelen vooral over geschiedenis

03.08.19
Van de studenten die zich aanmelden voor een lerarenopleiding zakt bijna een derde voor hun toelatingsexamen geschiedenis. Bij de examens voor andere vakken ligt het percentage zakkers lager. “Het is duidelijk dat we voor geschiedenis extra inspanningen moeten leveren in de voorbereiding”, zegt Barbara de Kort, voorzitter van het Landelijk Overleg Lerarenopleiding Basisonderwijs
Deel bericht

Islamitische scholen in Rotterdam gaan beveiliging aanscherpen

03.08.19
Islamitische scholen en andere islamitische instellingen in Rotterdam willen nog dit jaar extra veiligheidsmaatregelen nemen. De scholen krijgen nu eerst een schouw van de bestaande situatie. Daarna worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Uit de enquête en gesprekken bleek dat er ook behoefte was aan andere maatregelen, zoals camera- en politietoezicht of extra bewaking.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)