Les over de strijd in Son en Breugel op basisscholen

05.08.19
Veel basisscholieren in Son en Breugel krijgen in de aanloop naar 17 en 18 september les over wat zich tijdens WO2 in eigen dorp heeft afgespeeld.Maar wat er zich in oorlogstijd nu precies in eigen dorp heeft afgespeeld? Die kennis wil nog wel eens ontbreken. Het bracht oud-geschiedenisleraar Hutten ertoe om namens de heemkundekring een lespakket voor de basisscholen te ontwikkelen.
Deel bericht

COC komt veel Friese scholen niet meer binnen

05.08.19
De professionele voorlichting over homoseksualiteit op Friese scholen ligt op zijn gat, stelt COC-directeur De Groot. Sinds de provincie Friesland het COC niet langer subsidieert is het tal gastlessen met ruim 60 procent afgenomen. Veel gemeenten, vooral op het platteland, denken dat de homo-emancipatie wel voltooid is en er geen voorlichting meer nodig is,
Deel bericht

De vrijheid om een eigen schoolbestuur te kiezen staat niet voor niets in de Grondwet

05.08.19
Sommige voordelen van het bijzonder onderwijs hebben ook het openbaar onderwijs wat te bieden, schrijft G.C. de Groot, oud-wethouder van onderwijs in Alblasserdam.Het bijzonder onderwijs heeft geen onterechte voordelen. Een voordeel is dat bijzondere scholen hun eigen ­bestuur kunnen kiezen. Dat blijkt de betrokkenheid tussen de school en de ouders sterk te bevorderen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)