Bijlesscholen zien zomerklandizie toenemen

02.08.19
Het aantal kinderen op de basisschool die in de zomervakantie bijles krijgen, neemt toe. Uit een belronde van het Jeugdjournaal blijkt dat vooral in de grote steden ouders hun kinderen in de zomer laten bijspijkeren. Bijlesscholen zeggen dat de toename mede komt door het lerarentekort op basisscholen. Door lesuitval en de vele wisselingen van leraren zouden kinderen daar minder leren.
Deel bericht

Schoolklas vaart in Amsterdamse Pride-grachten

02.08.19
Met lessenaars, schooluniformen en een groot schoolbord aan boord vaart het ministerie OCW aanstaande zaterdag mee met een eigen onderwijsboot bij de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam. Minister Ingrid van Engelshoven vaart samen met tientallen leerlingen, studenten en docenten mee om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn op school.
Deel bericht

Taken van vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs

02.08.19
Een klein team van inspecteurs heeft een bijzondere taak: zij zijn vertrouwensinspecteur. Ouders, leerlingen, docenten, directies en besturen, kunnen de vertrouwensinspecteur raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksuele intimidatie en seksueel misbruik (zedenmisdrijven) psychisch en fysiek geweld discriminatie en radicalisering
Deel bericht

Pabo-studenten haken af door te zware toetsen

02.08.19
Door een tegenvallend aantal aanmeldingen op pabo’s groeien de zorgen over het lerarentekort op basisscholen. Veel nieuwe pabo-studenten struikelen al voor het eerste leerjaar is begonnen. De oorzaak: te moeilijke toelatingstoetsen.
Deel bericht

Basisschooldocente Marlijn: ‘Als leerkracht ben je nooit klaar’

02.08.19
Marlijn is super enthousiast over haar beroep als basisschooldocente. “Het allermooiste vind ik dat iedere dag anders is. Dat maakt elke dag bijzonder. Het contact met de kinderen, het opbouwen van een band en dat je iets kunt bijdragen aan de toekomst van de kinderen, dat maakt het waardevol.Zo ziet een dag in het leven van een basisschooldocente eruit:
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)