Op Linkshandigendag blijkt: het draait om de juiste pengreep

14.08.19
Maar met een kroontjespen van links naar rechts schrijven zonder te vlekken is zo simpel nog niet, bleek in het Zuiderzeemuseum.Ongeveer elf procent van de wereldbevolking schrijft met links. In de tijd dat klaslokalen er nog uit zagen als het Schooltje van Kollum werden kinderen verplicht met rechts te schrijven.
Deel bericht

Hasselter basisschool Het Anker voorziet door zonnepanelen in eigen energiebehoefte

14.08.19
Basisschool Het Anker in Hasselt heeft volgens locatieleider Jaap Oudenampsen in de zomervakantie een flinke duurzaamheidsslag gemaakt. Op het dak zijn 56 zonnepanelen gelegd en het schoolgebouw is voorzien van 62 led-lampen.De zonnepanelen op Het Anker leveren niet alleen een energiebesparing op. ,,Minstens zo belangrijk is dat ze een educatief doel dienen."
Deel bericht

Haal de cijfers van hun voetstuk

14.08.19
Cijfers verliezen aan populariteit. Docenten geven ze minder of soms zelfs helemaal niet meer. “Ik zag leerlingen opbloeien. Want als een 10 pas betekent dat je alles snapt, dan zegt een 8 of 9 dat het beter kan. Zelfs een 10 kan negatieve emoties oproepen. “Met een 10 komt de lat superhoog te liggen, en een volgende keer moet je dan maar weer bewijzen dat je echt zo goed bent. "
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)