FutureNL biedt ai-cursus aan basisscholen

13.08.19
Stichting FutureNL introduceert een lesmodule over kunstmatige intelligentie (ai) voor het primair onderwijs (po). Basisscholen krijgen gratis toegang tot het pakket dat bestaat uit vijf lessen. De Nationale AI-cursus Junior-module wordt vanaf 4 september door honderden scholen in gebruik genomen. Koningin Máxima is bij de aftrap aanwezig op CBS de Rank in Toldijk.
Deel bericht

Kinderen op Ameland gaan nu alweer naar school

13.08.19
Bijna alle scholen in Nederland hebben nog vakantie, maar op Ameland is het anders. Op de Koningin Wilhelminaschool is de eerste schooldag gisteren al! Omdat veel ouders in hotels, vakantieparken en restaurants werken, hebben ze het extra druk in de zomer. Op Ameland hebben veel kinderen maar vijf weken zomervakantie, maar wel een extra week herfstvakantie.
Deel bericht

Aandacht voor scheiding op school?

13.08.19
13 september is de Dag van de Scheiding. Iedere dag horen 200 kinderen dat hun ouders scheiden. Omgaan met scheiding op de basisschool? Dappere Dino's is één van de Gezonde School-activiteiten voor het thema Welbevinden. Deze groepstraining helpt kinderen in groep 3 en 4 van de basisschool om te gaan met de veranderingen tijdens en na scheiding.
Deel bericht

Willekeur bij steun schoollaptop

13.08.19
Arme gezinnen die een schoollaptop voor hun kinderen nodig hebben, zijn in de ene gemeente veel slechter af dan in de andere. Het verschil in de gemeentelijke toelage kan oplopen tot 900 euro, blijkt uit onderzoek van elektronicaketen BCC. Bijna alle gemeenten beschikken over potjes waar ouders met een laag inkomen een beroep op kunnen doen.
Deel bericht

Leerkrachten Groningse basisschool willen van directeur af

13.08.19
Er is grote onrust op basisschool het Veenpluis in Zevenhuizen (G) vanwege een conflict tussen de directeur, leraren, ouders en medezeggenschapsraad. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de lokale VVD. Er is in mei een onderzoek ingesteld, in deze zomervakantie volgen de laatste gesprekken. Pas daarna bekijkt de collegevoorzitter hoe het nu verder moet op de basisschool.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)