Zomerkampen voor hoogbegaafde kinderen zijn populair

15.08.19
Er komen steeds meer zomerkampen voor kinderen die hoogbegaafd zijn. Veel kampen zitten dit jaar zelfs helemaal vol. Kinderen die hoogbegaafd zijn zeggen dat dit komt doordat het fijn is om met andere hoogbegaafde kinderen om te gaan.Hoogbegaafde kinderen kunnen makkelijker leren, maar voelen zich vaak niet begrepen op school door klasgenoten.
Deel bericht

Onderwijsinspectie streng op lerarentekort na de vakantie

15.08.19
We kijken naar de kwaliteit van de het onderwijs. Als scholen het niet redden voldoende leraren voor de klas te krijgen, dan zullen andere scholen die leerlingen moeten opvangen", aldus Vogelzang. Ze sluit niet uit dat er daardoor scholen zijn die moeten sluiten. Volgende week maandag begint het nieuwe schoolseizoen in het zuiden van Nederland.
Deel bericht

Maarten van Rossem heeft spijt van pesten op middelbare school

15.08.19
Historicus en presentator Maarten van Rossem heeft er spijt van dat hij vroeger op school wel eens leerlingen heeft gepest. Dat bekende de 75-jarige wetenschapper dinsdag in een groot interview op NPO Radio 2. "Ik ben vroeger geplaagd als kind", vertelde hij. Op de lagere school was Van Rossem een buitenbeentje omdat hij heel goed kon leren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)