Dagen geen leraar of met 59 in één klas: dit merken kinderen van het lerarentekort

26.08.19
Een klas met 59 leerlingen, één leerkracht voor 64 leerlingen of twee dagen per week vrij. Scholen grijpen naar noodmaatregelen nu het lerarentekort groter is dan ooit. Ouders vertellen: "Mijn dochter zit in groep acht en voorlopig is elke woensdag en vrijdag onzeker of ze een leraar heeft." Kinderen werken hard voor hun eigen juf, maar een invalleerkracht gaan ze uitproberen.
Deel bericht

De opkomst van de zzp-leraar: ‘Ik word gek gebeld door scholen’

26.08.19
Basisschoolleraren voeren al jaren actie voor een hoger salaris. Ook werd meermaals de noodklok geluid over de werkdruk. Wie niet wil wachten op verandering van hogerhand treedt uit dienst en wordt freelance juf of meester. ‘Dit is mijn manier om druk uit te oefenen.’
Deel bericht

Honderden werkloze leraren staan weer voor de klas

26.08.19
Honderden leraren die werkloos thuis zaten met een uitkering zijn overgehaald om terug voor de klas te komen. Het werklozenplan van het kabinet om het nijpende lerarentekort aan te pakken, lijkt daarmee succes te hebben. Vorig jaar augustus kwam Slob met het plan om duizend werkloze leraren terug voor de klas te krijgen. Vorige maand stond de teller op 570 nieuwe leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)