Hoe behouden scholieren hun motivatie?

28.08.19
Die afnemende schoolwaardering lijkt samen te hangen met een toenemende druk die jongeren in de loop van hun schoolcarrière ervaren. We gaan in op de vraag waar die druk vandaan komt en hoe gevoelens van competentie, autonomie en verbondenheid een rol spelen in het op peil houden van de motivatie. Ten slotte wordt aangegeven wat scholen, docenten en mentoren kunnen bijdragen.
Deel bericht

Onderwijsraad wil input voor advies over artikel 23

28.08.19
Wat vindt u van artikel 23 van de Grondwet over de vrijheid van onderwijs? De Onderwijsraad wil het graag van u horen! Tot 15 september kunt u input leveren voor een advies aan het kabinet. De Onderwijsraad verkent welke betekenis dit heeft in onze tijd, bijvoorbeeld met betrekking tot segregatie (‘hokjesscholen’).
Deel bericht

Zzp-leerkracht zoekt flexibiliteit en uitdaging

28.08.19
Ik wil meer doen dan enkel voor de klas staan. Dat vaste contract, die vastigheid, dat boeit me niet zoveel. Dat zegt basisschoolleerkracht Daniëlle van Rijn (zzp’er) is. Als zzp’er in het onderwijs werken is volgens Van Rijn veel fijner: ‘Ik hoef me niet bezig te houden met alle rompslomp om het lesgeven heen. Geen verplichte vergaderingen, geen studiedagen, geen administratieve taken.
Deel bericht

Scholen krijgen lespakket over Slag om de Schelde

28.08.19
Walcherse basisschoolleerlingen verdiepen zich de komende weken in de Slag om de Schelde. Deze militaire operatie rondom de Westerschelde was de grootste op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu, 75 jaar later, krijgen de scholen er een speciaal lespakket over.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)