De zomervakantie van een basisschooldirecteur op lerarenjacht: ‘Ik heb stress aan de zijlijn gezet’

27.08.19
De meeste van zijn leerlingen hebben ernstige trauma’s, schat de directeur. Sommigen groeien op in een instabiele thuissituatie, of hebben al een lange zwerftocht langs scholen achter de rug. Dus: dit zijn kinderen die al zoveel ellende voor hun kiezen hebben gehad, die wil je niet naar huis sturen omdat er geen leraar voor ze is. Ik werk in de vakantie gewoon door als het nodig is
Deel bericht

Ivo is blij dat zijn kinderen weer naar school gaan: 'Zij hebben genoten, wij zijn moe'

27.08.19
Zes weken vakantie is voor veel kinderen heerlijk, maar sommige ouders worden er gek van. Vader Ivo en alleenstaande moeder Wendy zijn blij dat hun kinderen weer gewoon naar school gaan. "Heerlijk, die rust en regelmaat. Voor hen en voor ons." Wendy (3 kinderen) :Al hun vriendjes waren op vakantie, ik wist na twee weken niet meer wat ik met ze moest doen.
Deel bericht

Geen noodpakket lerarentekort en werkdruk

27.08.19
Onderwijsminister Slob komt niet met een noodpakket tegen het lerarentekort en voor werkdrukverlaging. Dat laat hij weten in antwoord op Kamervragen van D66. Paul van Meenen wilde van de minister weten hoe hij dacht over het voorstel van onder andere de PO-Raad en VO-raad om met een noodpakket te komen.
Deel bericht

School kan zelf tropenrooster instellen

27.08.19
Schoolbesturen kunnen zelf besluiten of ze vanwege de hitte een tropenrooster instellen. Voorwaarde is wel dat het minimumaantal lesuren per schooljaar wordt gehaald. Er is wettelijk gezien geen maximumtemperatuur waarbij nog gewerkt mag worden. Wel regelt de wet dat medewerkers – en in het onderwijs natuurlijk ook leerlingen – veilig en gezond kunnen werken.
Deel bericht

In de hitte naar school: ouders geven kinderen eigen airco mee

27.08.19
Zowel in het noorden als in het zuiden van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze met temperaturen boven de 30 graden verplicht op hun stoeltje moeten blijven zitten. In Eemnes gaven bezorgde ouders hun kroost daarom een airco mee naar school. De ouders namen de koelinstallaties op eigen initiatief mee, tot vreugde van de school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)