Basisscholen stoppen per direct met het inhuren van uitzendkrachten

30.08.19
Openbare basisscholen in Amsterdam stoppen per direct met het inhuren van duurdere leerkrachten. Het zou leiden tot scheve verhoudingen op de werkvloer, en ze worden gefinancierd uit een pot die ook bestemd is voor leermiddelen.Ook de relatie met het kind, essentieel voor goed onderwijs, lijdt onder de toename van uitzendkrachten.Tijdelijke krachten zijn geen onderdeel van het team.
Deel bericht

Taalunie wijst op noodzaak samenhang in aanpak leesbegrip en leesmotivatie

30.08.19
Hoe kan het niveau van begrijpend lezen van Vlaamse en Nederlandse basisschoolleerlingen worden verhoogd? En hoe krijgen Nederlandse en Vlaamse leerlingen meer plezier in en betrokkenheid bij het lezen? De aanbevelingen zijn terug te vinden in het plan Effectief onderwijs in begrijpend lezen. Acties voor beter leesbegrip en meer leesmotivatie.
Deel bericht

Thema Kinderpostzegelweek: Dichtbij ieder kind

30.08.19
Op 25 september gaat de 71e Kinderpostzegelweek van start. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 gaan langs de deuren langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. Dit jaar is het thema: dichtbij ieder kind. Op de kinderpostzegels prijken dit jaar hoofdpersonen uit legendarische kinderboeken als Dik Trom, Kruimeltje, de Kameleon, de Drieling en Pietje Bell.
Deel bericht

Kinderen dupe van knelpunten in leerlingvervoer

30.08.19
Gemeenten kijken bij het regelen van het leerlingvervoer niet genoeg naar de belangen van het kind. Maatwerk komt nog te weinig voor en vaak prevaleren financiële aspecten. Dat concludeert de kinderombudsman in een rapport dat vandaag verschijnt. Scholen zijn veel tijd kwijt met het leerlingvervoer.
Deel bericht

Je eerste klas, tips om het jaar succesvol te beginnen

30.08.19
Daar sta je dan met je diploma op zak en vol goede moed; voor het eerst zelfstandig voor de klas. Maar een afgeronde opleiding en een dosis enthousiasme zijn helaas geen garantie voor een fijne start. Wat kan je helpen in die eerste paar weken?
Deel bericht

Subsidie voor onderzoek naar effectieve aanpak onderwijsachterstanden

30.08.19
In vier ‘werkplaatsen onderwijsonderzoek’ gaan basisscholen, hogescholen en universiteiten samen praktijkgericht onderzoek doen naar effectief onderwijsachterstandenbeleid. Bestaande interventies worden onderzocht op hun effectiviteit en doorontwikkeld of aangescherpt. Voor hen ligt de belangrijke opdracht om de opbrengsten beschikbaar te stellen voor alle basisscholen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)