De Praktijkpabo (CHE) is voor het eerst gestart in de regio Barneveld

07.09.19
De Praktijkpabo-studenten leren vooral in de basisschool. Zij lopen namelijk twee dagen per week stage op basisscholen in onder andere Barneveld, Ede en Veenendaal. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding.
Deel bericht

Schoolbesturen vragen ouders om begrip voor ‘zorgwekkende situatie’

07.09.19
De schoolbesturen van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Almere vragen ouders van basisschoolkinderen om steun voor de ‘zorgwekkende en acute situatie’ die is ontstaan door het lerarentekort. Ze spreken waardering uit voor leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners die er wél zijn en ze bereiden de ontvangers voor op mogelijke scenario’s van komend jaar.
Deel bericht

Basisschool in Enschede tijdelijk dicht vanwege ratten

07.09.19
Leerlingen van een basisschool in Enschede hebben noodgedwongen een extra lang weekend. De Noorderkroon blijft tot en met aankomende maandag dicht, omdat er ratten zijn gevonden. "Een bedrijf heeft onderzoek gedaan in het gebouw en daaruit blijkt dat er ratten onder de vloeren zitten.”
Deel bericht

Onrust op school na vechtpartij: 'Scholier vluchtte bloedend naar binnen’

07.09.19
De Onderwijsinspectie stelt volgende week een onderzoek in naar de veiligheid op het Kennis- en Expertisecentrum in Roermond. Daar kwam het vorige week opnieuw tot een geweldsuitbarsting. Toen kregen twee klasgenoten het op straat vóór de school met elkaar aan de stok. Een van hen vluchtte bloedend naar binnen.Vorig jaar schoot een leerling met een geweer op een andere leerling.
Deel bericht

Meer ruimte voor nieuwe scholen rijdt samenwerking in de wielen

07.09.19
Het is aan bestaande schoolbesturen om in te spelen op wensen van ouders en leerlingen. De VO-raad spreekt zich uit tegen het wetsvoorstel Meer ruimte voor nieuwe scholen.Nieuwe initiatieven kunnen een risico vormen voor de samenwerking tussen bestaande schoolbesturen in de regio en de concurrentie versterken. Bovendien is er vaak al (meer dan) voldoende onderwijsaanbod.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)