Deze VO scholen starten nu met afstandsonderwijs, basisscholen volgen

10.09.19
Rekenen, Taal en Spelling met afstandsonderwijs op de basisschool Like2Teach richtte zich eerst op de zogenoemde tekortvakken in het voortgezet onderwijs. Nu de eerste scholen voor voortgezet onderwijs van start gaan, gaat Like2Teach ook het basisonderwijs voorzien van meesters en juffen op afstand. Hierbij richten ze zich op de zogenoemde hoofdvakken: rekenen, taal en spelling.
Deel bericht

De Borghoek wakker geschud met start van B-Fit

10.09.19
De kinderen van basisschool de Borghoek werden flink aan het werk gezet door presentatrice en danseres Ingrid Jansen. Het programma B-Fit is gericht op het creëren van een actieve en gezonde leefstijl voor basisschoolkinderen. Hierbij worden niet alleen de kinderen betrokken, maar ook hun sociale omgeving zoals ouders en leerkrachten.
Deel bericht

Nederlands krijgt duwtje in de rug met prijs beste taalboek

10.09.19
De Nederlandse taal staat onder druk. In het hoger onderwijs rukt het Engels op en ook op sociale media slaat de verloedering toe. Het Nederlands kan kortom wel een duwtje in de rug gebruiken, vinden ze bij het Genootschap Onze Taal. Daarom heeft het een nieuwe prijs in het leven geroepen voor het beste boek over de Nederlandse taal.
Deel bericht

Scholen krijgen half miljoen ontbijtjes bezorgd

10.09.19
De 2750 basisscholen die meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt hoeven de pakketten niet meer zelf op te halen. De ontbijtjes worden de komende drie jaar aan de deur bezorgd. Supermarktketen Aldi mag zich drie jaar lang ‘superpartner’ noemen van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar van 4 tot en met 8 nov. wordt gehouden. Het thema is dit jaar: Neem tijd voor je ontbijt!
Deel bericht

Onorthodoxe maatregelen nodig voor opvangen lerarentekort

10.09.19
Om op korte termijn de ergste gevolgen van het lerarentekort te kunnen opvangen, zijn onorthodoxe maatregelen onafwendbaar. De PO-Raad steunt dan ook de schoolbesturen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere (G5) die vorige week de noodklok luidden. Ze roept de Tweede Kamer op mee te denken welke noodmaatregelen snel kunnen worden genomen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)