Rechter: ‘School mocht jongen schorsen wegens wangedrag ouders’

22.09.19
Een basisschool in Amsterdam Nieuw-West mocht een kind van school schorsen vanwege wangedrag van zijn ouders. Dat het kind zelf een rustige leerling was, en geen enkel probleem veroorzaakte, verandert de zaak niet.De docenten zouden zich bedreigd voelen door de ouders. De moeder heeft vier alternatieve scholen zonder duidelijke reden afgewezen.
Deel bericht

Zeeuwse basisscholen halen 10.000 euro op voor boeren in Nepal

22.09.19
Met een voorlopige opbrengst van meer dan 10.000 euro voor stichting Tashi Delek in Nepal, was de goede doelen-dag van Zeeuwse basisscholen een groot succes. Tijdens de goede doelen-dag hebben een aantal scholen een sponsorloop gehouden, er zijn klusjes gedaan en lege flessen ingezameld en een aantal scholen hebben een markt georganiseerd.
Deel bericht

Sinterklaas komt dit jaar met de trein

22.09.19
Sinterklaas komt elk jaar in Nederland aan met zijn schip, Pakjesboot 12. Maar waarschijnlijk komt hij dit jaar met de trein. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Apeldoorn. Die stad heeft geen haven. Er is wel een kanaal, maar dat zou te klein zijn voor de stoomboot. De Sint zou daarom met een stroomtrein aankomen.
Deel bericht

Motorische screening voor alle Zeeuwse schoolkinderen

22.09.19
Dertigduizend Zeeuwse basisschoolleerlingen worden vanaf de herfstvakantie motorisch gescreend. In het project van onder meer SportZeeland, de GGD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt in kaart gebracht hoe de conditie van de kinderen is. Zeeland is de eerste provincie waar dit project wordt georganiseerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)