Sectorraden: alle toekomstige docenten opleiden volgens 'Samen opleiden'

24.09.19
De sectorraden PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, VH en VSNU streven ernaar 100 procent van de studenten aan een lerarenopleiding op te leiden volgens het concept 'Samen opleiden en professionaliseren' en binnen zogenaamde opleidingsscholen. Om dit te kunnen realiseren vragen de raden aan de Tweede Kamer een structurele investering van 44 miljoen euro per jaar.
Deel bericht

Wat wil de politiek nou eigenlijk met de onderwijsvrijheid?

24.09.19
Op het bordje van artikel 23 komen grote problemen in de Nederlandse samenleving terecht. Segregatie in wijken, het ontstaan van zwarte en witte scholen, gebrekkige kennis onder scholieren van onze democratie en rechtsstaat, de toegankelijkheid van het onderwijs, gelijke kansen voor ieder kind en de opkomst van salafistische weekendscholen.
Deel bericht

Tijdelijk schoolgebouw met permanente uitstraling

24.09.19
Eind augustus hebben de eerste leerlingen hun intrek genomen in de Amsterdam International Community School. Het tijdelijke schoolgebouw biedt plaats aan een gecombineerde basis- en middelbare school. Na vijf jaar wordt het gebouw weer afgebroken en ingezet op een nieuwe locatie.
Deel bericht

Schooljeugd moet meer aan het kraanwater

24.09.19
Het scholenproject ‘Yo Waterrr!’ wordt tijdens Kraanwaterdag (25/9) gelanceerd. In de provincie Groningen doen er 140 klassen van 22 scholen mee aan het project dat als doel heeft jongeren meer kraanwater te laten drinken in plaats van zoete dranken.Yo Waterrr! is een samenwerkingsproject van Huis voor de Sport Groningen en Waterbedrijf Groningen.
Deel bericht

Pabo niet afgemaakt? Zij-instromen kan gewoon!

24.09.19
Indien iemand na het al behaald hebben van een ho-opleiding een deel van de pabo heeft gevolgd, maar deze niet heeft afgerond, dan is er geen weigeringsgrond. Net als voor andere zijinstromers geldt dan echter wel ook voor deze geïnteresseerde dat hij/zij aan de voor zijinstromers geldende eisen zal moeten voldoen, en dus ook het geschiktheidsonderzoek moet doen.
Deel bericht

Onderwijsminister opent Week Tegen Pesten

24.09.19
Met een harde slag op de gong gaf minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, het startsein voor de landelijke Week Tegen Pesten. De feestelijke opening werd bijgewoond door 180 leerlingen van obs Het Zand (Utrecht) die met EO-presentator Anne Mar Zwart en de minister in gesprek gingen over het thema van de week: Wees een held met elkaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)