Geen auto's meer bij school: autovrije 'schoolstraat' in Den Haag

23.09.19
De gemeente Den Haag heeft naar eigen zeggen als eerste gemeente in Nederland een zogeheten 'schoolstraat'. Dat is een straat die tijdens de haal- en brengtijden van de kinderen dicht is voor gemotoriseerd verkeer.Het gaat om een proef. Een verkeersregelaar bij de hekken leidt het verkeer in goede banen. Ouders met een auto kunnen hun kind op een daarvoor bestemde plek afzetten.
Deel bericht

Yusuf Altuntas: ‘We hebben zitten slapen als islamitische schoolbestuurders’

23.09.19
Maar qua seksuele voorlichting is er volgens hem geen ander op moslims toegespitst lesboek. De bewuste passage hebben we neergelegd bij het COC. Die had geen aanmerkingen.Ik vind wel dat er selectieve verontwaardiging is. In 2014 baarde het ­nauwelijks opzien toen bleek dat vmbo-scholieren bij maatschappijleer vragen kregen vol vooroordelen over criminele Marokkanen
Deel bericht

Een pop-up museum door uw leerlingen

23.09.19
Uw leerlingen die zelf een pop-up-museum openen; tijdens de Nationale Museumweek kan het! Meld u aan en misschien opent uw museum tussen 13 en 26 april 2020 haar deuren. Het pop-up-museum is een ervaring die niet alleen de leerlingen verrijkt, maar ook hun ouders en de stad(swijk). Meld uw school vóór 1 oktober aan. Uiterlijk 1 november hoort u of u mee kunt doen.
Deel bericht

Genomineerden Museumeducatie Prijs bekend

23.09.19
De jury van de Museumeducatie Prijs heeft gekozen. Zes mooie educatieprojecten dingen mee naar de Museumeducatie Prijs 2019, die op 8 november 2019 zal worden uitgereikt tijdens de Museumkids Awards. De winnaar krijgt € 45.000. De Museumeducatie Prijs is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten tussen basisscholen en musea.
Deel bericht

Het lerarentekort heeft toppprioriteit, maar het mag niet te veel kosten [column]

23.09.19
Na een nachtje slapen is het kabinet bereid om te kijken of er – eenmalig! – wat geld kan worden losgepeuterd voor de bestrijding van het lerarentekort in het basisonderwijs. Zou onze minister van EZ echt niet weten dat investeren in de kwaliteit van leraren altijd loont, voor de samenleving, de kenniseconomie en de concurrentiepositie?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)