Echte kunstwerken naar Rotterdamse scholen

27.09.19
Diverse kunstschatten van het Museum Boijmans Van Beuningen gaan naar Rotterdamse scholen. Het lesprogramma ‘Boijmans in de Klas’ is al door ruim negentig scholen geboekt. Het programma is een internationale primeur: nergens ter wereld wordt op deze schaal kostbare kunst naar scholen gebracht. De Rotterdamse scholen krijgen ook museumdocenten op bezoek.
Deel bericht

Obs Nieuwebrug (Ommen) officieel Biologie Plus School!

27.09.19
Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren.
Deel bericht

Minister: basisschool Amsterdam had geen bestaansrecht meer

27.09.19
De 16e Montessorischool in Amsterdam-Zuidoost, die gisteren de sluiting aankondigde, zit al drie jaar onder de opheffingsnorm vanwege de kleine hoeveelheid leerlingen. Ook ligt er een kritisch rapport van de Onderwijsinspectie, zegt minister Slob. "De basisschool had geen bestaansrecht meer."
Deel bericht

Kennisnet en SIVON ontwikkelen Kennisprogramma

27.09.19
Hoe zet u als schoolbestuur ict op een slimme manier in? Kennisnet en SIVON willen schoolbesturen hierbij ondersteunen, en ontwikkelen hiervoor een Kennisprogramma. Dit toekomstige programma bevat verschillende kennisdiensten waar schoolbesturen aan deel kunnen nemen.
Deel bericht

Zwijsen presenteert nieuw toneelleesboek 'Zelf gemaakt!'

27.09.19
Schrijfster Anke Werker en illustrator Rick de Haas schreven en illustreerden in vijf dagen een boek in het TextielMuseum in Tilburg. Het resultaat: het toneelleesboek Zelf gemaakt!. Uitgeverij Zwijsen geeft het boek uit. Het boek wordt op zondag 29 september tijdens het kinderboekenfestival Knetters in Poppodium 013 in Tilburg gepresenteerd.
Deel bericht

Pabo Meppel herkent 'lerarenoverschot' in Drenthe niet

27.09.19
In Drenthe is een overschot aan werkzoekende leraren. Dat meldt het UWV. Dat terwijl in andere provincies een lerarentekort heerst. Ook luidden de Drentse basisscholen onlangs nog de noodklok omdat ze bang zouden zijn voor een lerarentekort.
Deel bericht

Film in de klas’ wil leerlingen in aanraking brengen met invloedrijke beeldcultuur

27.09.19
Kinderen krijgen dagelijks een stortvloed aan beelden te verduren. Het is dus van belang dat zij bewust en kritisch leren kijken. Onder de noemen Film in de klas komt er op schooltv.nl een collectie Nederlandse films beschikbaar in combinatie met gratis te downloaden lespakketten voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar.
Deel bericht

Basisscholen in Randstad en Flevoland kunnen niet genoeg juffen en meesters vinden

27.09.19
Basisscholen in steeds meer provincies hebben moeite met het vinden van leerkrachten. Vooral in de Randstad is er sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt. Maar ook in Flevoland is het ‘code rood’. Ten eerste krijgen de Randstadregio’s er steeds meer kinderen in de basisschoolleeftijd bij. Deze groei vraagt om meer schoolklassen en dus ook meer leraren.
Deel bericht

Meer subsidie zij-instromers uit pot lerarenbeleid

27.09.19
Als het aantal aanvragen voor zij-instroomtrajecten zo hoog blijft dat de huidige subsidie daarvoor onvoldoende is, dan kan er meer geld naartoe. Dat moet dan wel uit het huidige budget voor het lerarenbeleid komen, benadrukt onderwijsminister Arie Slob in antwoord op Kamervragen.Om meer aanvragen te kunnen honoreren, hebben we het subsidieplafond onlangs verhoogd.
Deel bericht

Basisschool Amsterdam dicht 'om tekort aan leraren'

27.09.19
Een basisschool in Amsterdam moet de deuren sluiten, naar eigen zeggen vanwege het tekort aan leraren. De bestuurder van de koepel waaronder de 16e Montessorischool in Amsterdam-Zuidoost valt, bevestigt berichtgeving van Het Parool hierover.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)