Btw voor digitaal leermateriaal naar 9%

26.09.19
Goed nieuws voor scholen: het btw-tarief voor digitaal leermateriaal gaat vrijwel zeker per 1 januari 2020 omlaag van 21% naar 9%. In dit artikel leest u meer over de aanstaande wijziging.
Deel bericht

Minder btw op digitale leermiddelen

26.09.19
Als de Eerste Kamer ermee akkoord gaat, wordt het btw-tarief op digitale leermiddelen met ingang van 1 januari 2020 verlaagd van 21 naar 9 procent.In het Belastingplan 2020 dat het kabinet op Prinsjesdag bekendmaakte, staat dat het btw-verschil tussen digitale en papieren publicaties verdwijnt.
Deel bericht

Opinie:Lat in het onderwijs moet omhoog, middelmaat ligt op de loer

26.09.19
Het adviesorgaan is een typisch voorbeeld van onze poldercultuur; een groep van 150 leraren en schoolleiders die onderhandelen over wat onze kinderen moeten leren. Het resultaat van deze overlegcultuur? Een advies vol compromissen. Deze aanpak werkt wellicht in de politiek, maar komt de kwaliteit van het onderwijs allesbehalve ten goede.
Deel bericht

Mag een basisschool mijn kind weigeren?

26.09.19
Ja, dat mag. Een basisschool mag uw kind weigeren. Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld omdat de school te vol is, uw kind nog niet zindelijk is, u als ouders de godsdienstige of levensbeschouwelijke richting van de school niet accepteert of de school niet kan voorzien in de ondersteuning die uw kind nodig heeft
Deel bericht

Schoolleiders zien personeelstekort als grootste uitdaging

26.09.19
Het personeeltekort (72%) is komend jaar de grootste uitdaging voor schoolleiders, zo blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). ‘Schoolleiders zijn een ontzettend belangrijke factor in het verlagen van de werkdruk, behouden van personeel en het aantrekken van kwalitatief goede leraren’
Deel bericht

Veel animo voor watertappunt op de basisschool

26.09.19
Scholen tonen massaal interesse voor een watertappunt op het schoolplein. Binnen twee weken hebben ruim 200 scholen zich aangemeld voor deze subsidieregeling. Dat meldt staatssecretaris Blokhuis op Kraanwaterdag. Een school krijgt 75 procent van de kosten vergoed, met een maximum bedrag van in totaal 2000 euro per schoollocatie
Deel bericht

Recruiters lokken leraren met loze beloften

26.09.19
Werk je in het onderwijs en heb je een Linkedin-profiel? Dan loop je een goede kans om benaderd te worden door een recruiter. Let op dat je fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden niet inruilt voor onzekerheid.recruiters. Die verdienen aan het detacheren van docenten. En als je als docent niet beter weet, denk je: Het zal wel goed zijn.
Deel bericht

AVS vindt verbod op inzetten uitzendbureaus onnodig

26.09.19
Een verbod voor het onderwijs op het inzetten van uitzendbureaus is niet nodig. Een schooldirecteur heeft altijd zelf de keuze om gebruik te maken van een uitzendbureau of niet, zegt voorzitter Petra van Haren. Het tekort aan schoolleiders betekent op de korte termijn een probleem voor leraren en op de lange termijn voor de kwaliteit van het onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)