Inspectie nodigt docenten uit als tijdelijk toegevoegd expert

09.10.19
Ook in het komende schooljaar kunnen docenten, intern begeleiders en bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers meelopen met een onderwijsinspecteur tijdens themaonderzoeken bij scholen.
Deel bericht

PO-Raad: ‘Let op kwaliteit bij loslaten toelatingstoetsen pabo’

09.10.19
De vier coalitiepartijen in de Tweede Kamer willen de toelatingstoetsen op de pabo schrappen. Op die manier hopen ze het lerarentekort tegen te gaan en het vak aantrekkelijker te maken. De PO-Raad vindt het een interessante maatregel om te onderzoeken, maar wil geen concessies doen in de kwaliteit.
Deel bericht

Blog | Welcome to the slow-countries

09.10.19
Er is een aantal Europese landen waar het informatica-onderwijs dit schooljaar, of al eerder, voor alle leerplichtige leerlingen voortvarend ter hand wordt genomen. Denk aan Engeland, Ierland, Schotland, maar ook Denemarken, Polen en Slowakije, de Baltische staten, Cyprus en inmiddels ook Frankrijk...
Deel bericht

Opinie | Erken dat bijzonder onderwijs beter presteert

09.10.19
Pedagogische vrijheid leidt tot betere leeropbrengsten, schrijven Orhan Agirdag en Michael S. Merry .
Deel bericht

‘Tweede Kamer wil toelatingseisen pabo versoepelen’

09.10.19
De coalitiefracties in de Tweede Kamer willen in het kader van het lerarentekort minder strenge toelatingseisen voor de pabo, meldt de Telegraaf.
Deel bericht

Opvoeden: Jouw kind pest andere kinderen. Wat doe je dan?

09.10.19
Anna van den Breemer schrijft elke week over een alledaags opvoedkundig probleem waarvoor ze een oplossing zoekt. Deze week: wat te doen als je kind andere kinderen pest.
Deel bericht

Week van de Opvoeding

09.10.19
Het is de Week van de Opvoeding. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar tijdens deze week om te praten over opvoeden. De Week is van 7 tot en met 13 oktober. Het thema is Hand in hand.
Deel bericht

'Verbied verslavende games voor minderjarigen'

09.10.19
Experts en verslavingsdeskundigen zijn in toenemende mate bezorgd over de impact die gokelementen in games hebben op jonge spelers. "We weten niet precies wat gesimuleerd gokken op langere termijn met kinderen doet", zegt game-onderzoeker Tony van Rooij van het Trimbos-instituut.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)