Lager btw-tarief digitale leermiddelen

07.01.20
Met ingang van 1 januari 2020 zit op digitale leermiddelen 9 procent btw in plaats van 21 procent.   Met de verlaging van het btw-tarief komt er eindelijk een einde aan de btw-ongelijkheid tussen digitale en papieren leermiddelen. Voorwaarde voor de btw-verlaging is dat de leveranciers die verwerk...
Deel bericht

Verhoogde concentratie lood aangetroffen in drinkwater Theo Thijssenschool

07.01.20
Leerlingen van de Theo Thijssenschool in de Anjeliersstraat in de Jordaan mogen geen water uit de kraan meer drinken. In het drinkwater van de basisschool is een verhoogde concentratie lood aangetroffen.
Deel bericht

Ouders steeds hoger opgeleid: wethouder Amsterdam wil maatregelen tegen elitescholen

07.01.20
De helft van de scholieren in Amsterdam heeft hoogopgeleide ouders, aanzienlijk meer dan een paar jaar geleden. Deze leerlingen zoeken elkaar op en dat leidt tot meer elitescholen. Wethouder Moorman zint op maatregelen.
Deel bericht

Meer tieners met eigen bedrijf: 'voor de havo had ik helaas geen tijd meer'

07.01.20
3.586 tieners hebben zich vorig jaar als ondernemer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Dat waren er bijna duizend meer dan een jaar eerder. "Ze hebben meer lef én zijn nieuwsgieriger", verklaart de KVK. Maar, zo waarschuwt de Kinderombudsvrouw, ze zijn ?ook minder onbezorgd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)