Honderden pabo-afgestudeerden minder door opleidingseisen

08.01.20
De vooropleidingseisen die sinds 2015 bij de pabo’s gelden voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek, kosten jaarlijks honderden afgestudeerden. Onderwijsminister Slob handhaaft de eisen, maar wil wel knelpunten wegnemen. Dat blijkt uit diverse rapporten en brieven die onlangs zijn gepubliceerd.
Deel bericht

Rotterdamse Emmaschool gesloten: leerkrachten vermoedelijk getroffen door norovirus

08.01.20
Een mazzeltje voor leerlingen van de Emmaschool in Rotterdam-Hillegersberg. Ze konden vanochtend onverwacht lekker thuis blijven. De reden was minder fraai: een groot deel van het leerkrachtenteam is vermoedelijk geveld door het norovirus.
Deel bericht

Meesters en juffen staken met stille mars door de stad Groningen

08.01.20
De onderwijsstaking van eind januari krijgt in Groningen de vorm van een stille mars. Op donderdag 30 januari lopen meesters en juffen in stilte van het hoofdstation naar de Vismarkt.
Deel bericht

'Lerarenopleidingen moeten zich aanpassen aan hybride docenten'

08.01.20
Docenten die het onderwijs willen verlaten zouden er een baan naast moeten zoeken. Dit kan er volgens onderzoekers van Fontys en de Universiteit Utrecht voor zorgen dat ze toch deels voor het onderwijs behouden blijven.
Deel bericht

Leerlingen Juliana van Stolbergschool pakken de draad weer na brand op oudejaarsavond

08.01.20
De 11-jarige Duuk uit groep 7 gaat dinsdagmorgen met behoorlijk wat zenuwen naar school. De Juliana van Stolbergschool waar hij op zit, is op oudejaarsavond door flinke brand getroffen. Daarom moet hij vandaag met de leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 naar het Roelof van Echten College, een tijdelijke school. De middelbare schooltijd komt eerder dan hij had verwacht.
Deel bericht

Kick-off Koningsspelen 2020 in Hellevoetsluis

08.01.20
Op woensdag 22 januari vindt de kick-off van de Koningsspelen 2020 plaats in Hellevoetsluis. Tijdens de kick-off wordt het startsein voor de inschrijvingen gegeven en wordt het thema van de Koningsspelen 2020 bekend gemaakt.
Deel bericht

Sociale mediaverslaving nog steeds te weinig herkend: diagnose stellen is moeilijk

08.01.20
Jongeren die hoog scoren op problematisch sociale mediagebruik hebben meer last van concentratieverlies en impulsiviteit. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Er is zelfs een verband gelegd tussen obsessief gebruik van sociale media en ADHD-kenmerken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)