Slob haalt geld zij-instromers uit bestaande subsidiepotjes

10.02.20
De 9 miljoen euro extra voor zij-instromers in de vier grote steden en Almere komt uit twee subsidiepotjes van het ministerie van OCW.
Deel bericht

Veiligheidsmonitor po/vo

10.02.20
Het ministerie van OCW monitort elke twee jaar actief de sociale veiligheid in en rond scholen in het primair- en voortgezet onderwijs. Deze ‘Veiligheidsmonitor’ wordt al sinds 2006 uitgevoerd.
Deel bericht

[EduAd] Bekijk hoe Nina IJskoningin wordt en leer over de vaardigheden die hiervoor nodig zijn!

10.02.20
De wereld is altijd in beweging en actuele thema's vragen om bijsturing van wat we kinderen laten leren. Bestaande beroepen worden soms minder relevant en tegelijkertijd ontstaan nieuwe, spannende beroepen. Die vragen vaak om andere vaardigheden. Beroepen veranderen en daarmee veranderen ook de toekomstdromen van kinderen.
Deel bericht

Grensoverschrijdende onderwijsdag beide Limburgen

10.02.20
Gluren bij de buren = Leren van de buren. Dat is het motto waarmee ANV beide Limburgen leraren uit Vlaanderen en Nederland bij elkaar brengt. De conferentie vindt plaats in Hogeschool UCLL in Diepenbeek-Hasselt (België) d.d 20 maart.
Deel bericht

Lerarentekort, ook al in de jaren vijftig

10.02.20
Het lerarentekort in het primair onderwijs loopt elk jaar op omdat leerkrachten het onderwijs verlaten vanwege het bereiken van de AOW-leeftijd, terwijl er minder nieuwe onderwijzers instromen. Pabo’s leidden minder docenten op – al laten recente cijfers weer een toename zien – en een relatief groot aandeel leerkrachten verlaat het beroep binnen vijf jaar na afstuderen.
Deel bericht

[EduAd] Een sociaal veilige school? Start na de voorjaarsvakantie

10.02.20
Start na de voorjaarsvakantie met een proefabonnement Kwink voor de hele school! U kunt Kwink gratis uitproberen tot aan de meivakantie! Kwink is preventief tegen pesten. Geïnspireerd op het boek Groepsplan Gedrag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)