Tweede Kamer: geen eigen bijdrage voor ouders van hoogbegaafde kinderen

11.02.20
Scholen en samenwerkingsverbanden moeten per direct stoppen met het vragen van een eigen bijdrage aan ouders van hoogbegaafde kinderen, stelt de Tweede Kamer. Ook moeten deze leerlingen passend onderwijs krijgen.
Deel bericht

Kabinet wil Kijkwijzer voor YouTube-kanalen verplichten

11.02.20
De Kijkwijzer moet ingezet worden bij filmpjes van YouTubers en vloggers, vindt het kabinet. Bij video's op grote Nederlandse YouTube-kanalen moet in één oogopslag te zien zijn of er geweld, drugs, seks of grof taalgebruik in zit. Verder moet met icoontjes duidelijk worden gemaakt voor welke leeftijd de inhoud geschikt is.
Deel bericht

Opinie | 'Leer kind pas lezen als het eraan toe is'

11.02.20
Met leesvaardigheid en leesplezier gaat het neerwaarts. Om het tij te keren deden onlangs rapporten vijf voorstellen. Maar ga liever eerst na of het kind lees- (en later spellings-) rijp is. Sluit aan bij zijn psychologische ontwikkeling.
Deel bericht

Gratis Rotterdampas voor 12.000 leraren

11.02.20
Leraren in het Rotterdamse onderwijs krijgen de Rotterdampas cadeau, als blijk van waardering voor hun inzet. Dit jaar is de pas ook voor leraren met een tijdelijk contract. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo.
Deel bericht

Wereldrecord voor hoofdrekenen: 53820 = 230² + 30² + 4² + 2²

11.02.20
De 80-jarige Willem Bouman heeft er een wereldrecord hoofdrekenen bij. Hij heeft als eerste persoon ooit tien getallen van vijf cijfers uitgeschreven als de som van vier kwadraten. "Daar ben ik natuurlijk toch een beetje trots op, op mijn oude dag", zei Bouman na afloop van zijn recordpoging.
Deel bericht

Safer Internet Day, voor een pestvrij internet

11.02.20
Op dinsdag 11 februari vindt de Safer Internet Day 2020 plaats. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor een veilig en verantwoord gebruik van het internet. Charlotte Dopper, projectleider Veiligheid in de Basis bij het Nederlands Jeugdinstituut, onderstreept het belang van deze dag: 'Cyberpesten is een belangrijk aandachtspunt in de strijd tegen pesten.'
Deel bericht

Op deze scholen krijgen leerlingen de beste en leukste sekslessen

11.02.20
Hoe geef je goede seksuele voorlichting aan tieners? In de week voorafgaand aan Valentijnsdag zetten stichting Rutgers en Soa Aids Nederland vier scholen in het zonnetje, die het goede voorbeeld geven in hun aandacht voor seksualiteit en relaties.
Deel bericht

Duizenden ouders klagen over te laag schooladvies, 'zelfs cadeautjes voor leraar'

11.02.20
Leraren in het basisonderwijs krijgen vaker te maken met ouders die het oneens zijn met het schooladvies van hun kind. Die doen er dan alles aan om dat aan te laten passen. En leraren bezwijken vaak voor de druk.
Deel bericht

11-jarige Adonay uit Eritrea bij eerste zwemles verdronken

11.02.20
De 11-jarige Eritrese vluchteling Adonay Berhe is vorige week overleden bij zijn eerste zwemles in het Friese dorp Lemmer. Wat er precies is misgegaan, is nog onduidelijk. Adonays moeder legt de schuld bij basisschool De Cocon, schrijft ze in een brief die in handen is van de Leeuwarder Courant.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)