Hanky Panky Sjanghai gezongen op scholen? 'Hoor die verhalen nog steeds'

12.02.20
De Chinese gemeenschap heeft genoeg van uitingen van racisme, zoals de grap "sambal bij?" of het kinderliedje Hanky Panky Sjanghai dat veel mensen kennen. In theorie wordt het bedenkelijke verjaardagsversje niet meer gezongen op Nederlandse scholen, zeggen docenten.
Deel bericht

Hanze start met ALO-pabo opleiding

12.02.20
De Hanzehogeschool start het komende studiejaar met een nieuwe lerarenopleiding: ALO pabo. Daarmee halen studenten in 4,5 jaar een bachelorsdiploma voor ALO én pabo.
Deel bericht

Slob: Genoeg mogelijkheden om invallers in te zetten

12.02.20
Er zijn voldoende mogelijkheden om invallers in te zetten. Dat stelt onderwijsminister Arie Slob in reactie op het pamflet 'Lerarentekort. Welk lerarentekort?'.
Deel bericht

Pubers ongelukkig door te hoog schooladvies: 'Ze hebben geen leven meer'

12.02.20
Steeds meer mondige ouders weten de basisschooldocent ervan te overtuigen om hun kind een hoger advies te geven. Op de middelbare school zien ze de gevolgen: daar lopen kinderen op hun tenen, omdat ze het niveau niet of nauwelijks aankunnen.
Deel bericht

Lerarentekort overschaduwt succes van werkdrukakkoord basisonderwijs

12.02.20
Het twee jaar geleden gesloten werkdrukakkoord voor het primair onderwijs heeft het gewenste effect op de werkdruk van het personeel. Zo worden leraren ontlast doordat scholen nu extra geld hebben voor bijvoorbeeld klassenassistenten. Het succes van het akkoord wordt echter overschaduwd door het lerarentekort, zeggen onderwijsorganisaties tegen NU.nl.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)