Alle onderwijsorganisaties: 'Wij steunen openhouden scholen'

12.03.20
De bestuurders van basis-, en middelbare scholen, middelbaar beroepsonderwijs, universiteiten en hbo's steunen het besluit om de Nederlandse scholen niet te sluiten. Het kabinet zegt dat scholieren minder gevoelig zijn voor het virus en denkt dat de gevolgen te groot zijn als ouders thuis moeten blijven voor hun thuisblijvende kinderen.
Deel bericht

Crisisoverleg onderwijs over niet-sluiten scholen

12.03.20
Op dit moment zit een groot aantal onderwijsorganisaties op het ministerie van Onderwijs in Den Haag bij elkaar voor een crisisoverleg. Ze praten daar over het kabinetsvoorstel om de basis- en middelbare scholen niet te sluiten. Universiteiten en hbo-opleidingen krijgen het advies om hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.
Deel bericht

Medische microbiologen: 'Informatie RIVM loopt achter en is incompleet'

12.03.20
Als Nederland nu niet meteen doorpakt in het beteugelen van het aantal coronabesmettingen, zullen de gevolgen niet te overzien zijn. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) vandaag in een brief aan het RIVM, na de aankondiging van extra maatregelen in het hele land. Ze vragen om "militaire besluitvaardige structuren".
Deel bericht

Heel Nederland moet thuisblijven bij griepklachten, evenementen afgelast. Scholen blijven open

12.03.20
Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.
Deel bericht

Heerlen heeft eerste digitale gymzaal van het land

12.03.20
Als eerste school in Nederland krijgen leerlingen van De Buitenhof in Heerlen voortaan gymles in een digitale sportzaal. De scholieren gooien dan geen bal door een basketbalnet, maar moeten in een digitaal doel schieten.
Deel bericht

Het lerarentekort slaat wereldwijd toe

12.03.20
Wereldwijd slaat het lerarentekort toe. Andere landen proberen het op te lossen met zij-instromers, het beter betalen van starters en grotestadsbonussen. Het ei van Columbus is nog nergens gevonden.
Deel bericht

Onderwijs op afstand in het primair onderwijs

12.03.20
Nu veel scholen door het coronavirus te maken krijgen met lesuitval, en sommige scholen zelfs geheel moeten sluiten, dringt zich de vraag op hoe we als noodoplossing les kunnen blijven geven vanuit huis met behulp van ict. Het is nooit een volwaardige vervanging, maar wel een goed alternatief voor a...
Deel bericht

Schoolleiders willen dat alle scholen dichtgaan

12.03.20
De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) heeft de overheid opgeroepen om alle scholen voorlopig te sluiten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dat zegt Petra van Haren van de AVS tegen RTL Nieuws.
Deel bericht

Monitor IBP 2020: Privacy goed opgepakt, meer aandacht nodig voor informatiebeveiliging

12.03.20
De Monitor IBP 2020 geeft inzicht in hoe scholen informatiebeveiliging en privacy hebben geregeld. Bekijk de resultaten van het onderzoek in de publicatie.
Deel bericht

Tweede Kamer tijdelijk gesloten voor bezoekers vanwege Coronavirus

12.03.20
De Tweede Kamer heeft besloten om de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) aan te scherpen. Dat maakte Kamervoorzitter Khadija Arib vandaag bekend. De plenaire vergaderingen, commissievergaderingen en commissieactiviteiten gaan door, maar (groeps)bezoeken aan de Tweede Kamer worden tot nader order opgeschort. Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart 2020.
Deel bericht

Coronacrisis: schoolbesturen boos over oproep van Brabantse burgemeesters om als opvang te fungeren

12.03.20
De oproep van de drie Brabantse burgemeesters aan basisscholen om meer als opvanglocatie te gaan fungeren tijdens de coronacrisis vindt weinig gehoor maar veel verontwaardiging bij schoolbesturen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)