Waarom gaan de scholen niet dicht? ‘Sommige scholieren zijn juist blij dat de scholen open blijven’

13.03.20
Veel ouders en leerlingen maken zich zorgen dat de scholen gewoon open blijven. Op een aantal scholen in Amsterdam, Baarn en Soest zijn voorlopig wel alle lessen geschrapt. Andere scholen hanteren een strikt anti-snotterbeleid. Intussen zijn er bij ouders veel vragen of ze wel of geen boete riskeren bij schoolverzuim.
Deel bericht

Slob overweegt opvang leerlingen als scholen moeten sluiten

13.03.20
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs begrijpt dat individuele scholen besluiten geen les meer te geven. Een algehele schoolsluiting is niet nodig, zegt hij. Wel wordt gekeken naar scenario’s voor de opvang van leerlingen van ouders met banen in de zorg voor het geval de scholen wél dicht moeten.
Deel bericht

Tips voor leren op afstand

13.03.20
Veel scholen worden momenteel geconfronteerd met vraagstukken over hoe gaan we vanuit huis in contact blijven met met onze leerlingen en lesgeven op afstand. Wat betekent dit straks voor lesgeven aan jouw leerlingen?
Deel bericht

Basisscholen vragen naar de beroepen van ouders voor coronabeslissingen

13.03.20
"Wat voor werk doen je ouders?" Dat is een vraag die deze dagen zomaar gesteld kan worden op tientallen basisscholen in Brabant. Scholenkoepels laten aan Omroep Brabant weten dat ze het werk van ouders meenemen bij hun afwegingen over nieuwe coronamaatregelen.
Deel bericht

Scholen in Nederland blijven open, hoe zit dat in de rest van Europa?

13.03.20
De basis- en middelbare scholen blijven in Nederland open, bevestigde minister Slob vanmorgen nog een keer. Ook in andere Europese landen speelt de vraag: scholen wél of niet op slot? Een rondgang langs de buitenlandcorrespondenten van de NOS leert dat daar binnen Europa flink verschillend over wordt gedacht.
Deel bericht

Blog | Onderwijs op Afstand - Corona Editie

13.03.20
Een blog over welke digitale leermiddelen ingezet kunnen worden als je een deel van de les op afstand wilt vormgeven.
Deel bericht

Slob: scholen blijven open, maar we vragen niet het onmogelijke

13.03.20
Minister Slob blijft erbij dat het niet nodig is om de scholen te sluiten. Een deel van de Tweede Kamer vindt dat in verband met het coronavirus alle scholen dicht moeten, zo bleek gisteren in het debat. Verschillende andere landen hebben zo'n maatregel al genomen. Maar het kabinet is nu niet van plan dat ook te doen. Slob herhaalde dat volgens medische experts de scholen open kunnen blijven.
Deel bericht

Hamsteren, discussie op scholen en lege treinen: Nederland in ban van corona

13.03.20
Het kabinet besloot gisteren dat de scholen in het basis- en middelbaar onderwijs gewoon openblijven. Het is nog te vroeg om een overzicht te hebben van hoeveel ouders hun kinderen vandaag thuishouden, maar een aantal scholen ziet al dat een derde tot bijna de helft van de kinderen thuis wordt gehouden.
Deel bericht

Veelgestelde vragen over coronavirus en het onderwijs en de kinderopvang

13.03.20
Ik werk op een school, universiteit of kinderopvang. Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen bij kinderen en mezelf?
Deel bericht

Bezorgde lerares in brief aan Rutte: 'Maar kinderen dragen coronavirus wel over'

13.03.20
Het besluit van het kabinet om scholen voorlopig niet te sluiten, is bij veel leerkrachten slecht gevallen. Een open brief van een basisschoollerares in het Gelderse Dieren is al meer dan 10.000 keer gedeeld.
Deel bericht

Thuis leren via Yurls

13.03.20
De scholen worden voorlopig niet gesloten i.v.m. het coronavirus. In enkele andere Europese landen gebeurde dat wel. Mochten Nederlandse scholen uiteindelijk wel sluiten, dan kunnen leerkrachten met een Yurls-pagina lesmateriaal en huiswerk klaarzetten voor de kinderen thuis. Maak bijvoorbeeld gebruik van webpaden, Wikiwijs of de educatieve spelletjes van Spelletjesplein.nl.
Deel bericht

Onderwijsbond heeft begrip voor scholen die alsnog deuren sluiten

13.03.20
De Algemene Onderwijsbond (AOb) begrijpt het als schoolbesturen en onderwijspersoneel besluiten sommige scholen toch te sluiten vanwege het coronavirus, stelt AOb-voorzitter Eugenie Stolk in een donderdag verschenen persverklaring.
Deel bericht

Kabinet onder vuur om openhouden scholen

13.03.20
Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer tijdens het debat over coronavirus het besluit verdedigd om de scholen open te houden, maar stuitte op forse kritiek en vraagtekens van zowel oppositiepartijen als coalitiepartijen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)