Blog | Een top 10 van praktische tips voor afstandsonderwijs

12.05.20
Ook nu de basisscholen weer open zijn, zal een deel van het onderwijs nu nog op afstand worden verzorgd. Deze top 10 van wensen van leerlingen en bijbehorende praktische tips van het Minkema College in Woerden zijn opgesteld na een onderzoek onder 900 leerlingen. Op het onder meer het genoemde aanta...
Deel bericht

'Rotterdams lerarentekort in basisonderwijs twee keer zo groot'

12.05.20
Het lerarentekort in het Rotterdams basisonderwijs en speciaal onderwijs blijkt twee keer zo groot als gedacht. Het gaat om bijna vijfhonderd banen. Dat blijkt uit de gegevens die de gemeente heeft opgevraagd bij vijftien schoolbesturen, schrijft wethouder Said Kasmi aan de gemeenteraad.
Deel bericht

Voorbij de Anderhalve Meter | Is corona de aanjager van moderner onderwijs?

12.05.20
Het basisonderwijs in Nederland vocht de laatste jaren voor meer erkenning, meer salaris voor de docenten en minder werkdruk. Is de coronacrisis een kantelpunt in de strijd die het onderwijs voert? De leraar blijkt nu opeens een vitaal beroep. En ouders waren snel uitgekeken op het thuisonderwijs.
Deel bericht

‘Meer bewustwording nodig van vooroordelen bij schooladvisering’

12.05.20
Basisscholen moeten zich bij schooladvisering meer bewust worden van mogelijke vooroordelen over leerlingen. Dit aspect komt in een handreiking om de kwaliteit van de schooladvisering te verbeteren.
Deel bericht

Sexchatting met kinderen wordt expliciet strafbaar

12.05.20
Volwassenen die seksueel getinte berichten sturen naar kinderen onder de 16 jaar worden binnenkort harder aangepakt. In een wetsvoorstel dat vandaag in consultatie gaat, schrijft minister Grapperhaus van Justitie dat 'sexchatting' met kinderen voortaan expliciet strafbaar wordt gesteld.
Deel bericht

Leraren kijken terug: 'De kinderen waren eigenlijk zo gewend'

12.05.20
De 'eerste schooldag' verliep over het algemeen gemoedelijk en goed, zegt de PO-raad, de belangenbehartiger van het basisonderwijs. "Natuurlijk gaan we nog hindernissen tegenkomen, maar er heerste vandaag vooral een positieve vibe", stelt de organisatie in een persbericht. Hoe kijken leraren terug op hun eerste dag?
Deel bericht

Veel klassen praten eerst over hoe kinderen zich voelen

12.05.20
Op veel scholen beginnen kinderen niet gelijk weer met normale lessen. Veel juffen en meesters willen eerst praten met kinderen over hoe het met ze gaat. Door het corona-virus hebben sommige kinderen vervelende dingen meegemaakt, bijvoorbeeld omdat ze iemand kennen die ziek is of dat ze erg bang zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)