Basisonderwijs worstelt met 1,5 meterregel

15.05.20
Voor basisscholen was het in de eerste week dat zij weer open mochten lastig om met de 1,5 meterregel om te gaan, blijkt uit een rondgang langs drie scholenkoepels. De Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt dat de regering daar rekening mee moet houden bij een eventuele heropening van het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

€500 miljoen extra voor studenten en zomerscholen

15.05.20
Het kabinet investeert bijna €500 miljoen extra in het onderwijs. Er gaat €200 miljoen naar studenten om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Daarnaast investeert het kabinet €244 miljoen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs om achterstanden in het onderwijs opgelopen door de coronacrisis in te halen.
Deel bericht

Week van Burgerschap: thema 'Het gezin', cruciaal in coronatijd

15.05.20
Burgerschap krijgt een steeds prominentere plek in het onderwijs. Dit domein kent veel verschillende aspecten die allemaal om aandacht vragen. In de Week van Burgerschap, van 18 t/m 22 mei 2020, staat het thema ‘Het gezin’ centraal. Kwink biedt een gratis les voor het basisonderwijs.
Deel bericht

Lerarencollectief zoekt leraren voor Lerarenraad

15.05.20
Het Lerarencollectief, de nieuwe beroepsvereniging van, voor en door leraren zoekt leraren die zich willen aansluiten bij de Lerarenraad. De Lerarenraad vormt het bestuur van de vereniging en houdt nauw contact met haar achterban.
Deel bericht

Hoe stimuleer ik alle leerlingen weer op school te komen?

15.05.20
Hoe kan ik als schoolleider, leraar, intern begeleider of zorgcoördinator leerlingen stimuleren naar school te komen? Op weeraanwezigopschool.nl vind je betrouwbare informatie en antwoord op je vragen. Hiermee dragen we bij om schooluitval van jongeren nu en in de toekomst te voorkomen.
Deel bericht

Kinderarts moedigt ouders aan hun kinderen naar school te laten gaan

15.05.20
Zo'n 50.000 kinderen gaan nu niet naar school om kwetsbare familieleden te beschermen tegen het coronavirus. Maar dat is nergens voor nodig, zegt Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Vereniging voor Kindergeneeskunde.
Deel bericht

Leerlingen blijven thuis om familie te beschermen: 'Heel jammer maar wel beter'

15.05.20
Ouders die hun kinderen thuishouden nu de scholen weer geopend zijn, zijn bang dat hun kinderen op school besmet raken met het coronavirus en kwetsbare familieleden aansteken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)