Coronacrisis kan er bij schoolbesturen financieel inhakken

14.10.20
De coronacrisis kan een negatief effect hebben op de financiƫle positie van de schoolbesturen. Dat vrezen de onderwijsminister Ingrid van Engelshoven en Arie Slob, zo melden ze in een brief aan de Tweede Kamer..
Deel bericht

Nieuw voor basisscholen: virtuele filosofielessen in de klas

14.10.20
Ingezonden mededeling - Wil je graag filosoferen met kinderen, maar weet je niet hoe te beginnen? Een muzikante en ervaren gastdocent ontwikkelde vijf filosofische videolessen. Ze zijn volledig corona-proof: via het digibord krijgt de klas bezoek van muzikant Floor Wittink en kinderfilosoof Fabien van der Ham. In een video van 8 minuten geven zij de filosofieles een vliegende start.
Deel bericht

Strenge maatregelen maar onderwijs ontspringt de dans, verbazing bij Red Team: Op scholen wemelt het van de coronaclusters

14.10.20
Gingen bij de eerste coronagolf de scholen twee maanden dicht, nu de tweede golf steeds hoger wordt, is daar geen sprake van. Tot verbazing van Ginny Mooy van het Red Team, een groep wetenschappers die de overheid kritisch volgt ween al langer pleit voor duidelijkere en strengere maatregelen bij te veel besmettingen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)