Onderwijsorganisaties willen prioriteit voor personeel bij vaccinatie

09.01.21
Een brede groep van organisaties, waaronder de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), pleit in een brief aan het kabinet voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning....
Deel bericht

Op De Krijtmolen zijn veel kinderen te kwetsbaar voor thuisonderwijs

09.01.21
De directeur van buurtschool De Krijtmolen in Molenwijk heeft na de kerstvakantie heel groep 8 teruggehaald. De kinderen zijn te kwetsbaar en hun belangen te groot – zeker nu het einde van de lockdown nog niet in zicht is.
Deel bericht

Deze klas komt elke dag naar school om te sporten

09.01.21
De meeste kinderen komen op dit moment niet op school, maar leerlingen van basisschool De Hoeksteen in Barendrecht wel. Daar mogen de kinderen iedere dag een uurtje op het schoolplein komen sporten.
Deel bericht

Zwolse pabo doet mee aan proef, student kiest direct voor werken met jongere of oudere kinderen

09.01.21
Het kabinet wil meer studenten warm maken voor het basisonderwijs. Om de pabo aantrekkelijker te maken is een experiment gestart waarbij de student gelijk al kan kiezen voor werk in de onder- of bovenbouw. Dit moet vooral jongens over de streep trekken om voor de pabo te kiezen. De pabo van hogeschool Viaa in Zwolle is als eerste pabo in het land al gestart met de specialisaties.
Deel bericht

Discussie over opsplitsing pabo-bevoegdheid

09.01.21
Het kabinet werkt aan een plan om de pabo op te splitsen in twee opleidingen: één voor het jonge en één voor het oudere kind. De reacties zijn wisselend. “We gaan het wetsvoorstel dat de minister hierover heeft ingediend – en de komende conclusies van de commissie Onderwijsbevoegdheden – verder bespreken met onze leden”, zegt AOb-bestuurder Jelmer Evers.
Deel bericht

Ministerie: noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren

09.01.21
Scholen mogen verkouden kinderen niet weigeren bij de noodopvang, laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op het nieuwe snottebellenbeleid in Breda. Vanwege de Britse variant van corona zijn kinderen met verkoudheidsklachten daar niet meer welkom op de 28 scholen van onderwijsorganisatie INOS.
Deel bericht

In Arnhem-Zuid en Lent gaan de kinderen allemaal wél naar school: ‘Dit is fijner, in de eigen klas, bij de eigen juf’

09.01.21
Terwijl de meeste kinderen in Nederland opnieuw onderwijs aan de keukentafel volgen, gaan in Arnhem nagenoeg alle leerlingen van Het Mozaïek wel naar school. Het grootste deel van de ruim 250 leerlingen komt in aanmerking voor noodopvang. De school besloot daarom over te gaan op onderwijs op maat. Ook leerlingen van het Citadel College in Lent gaan gewoon naar school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)