Zeker 30 mensen besmet met Britse coronavariant na uitbraak op basisschool

06.01.21
Zo'n 75 mensen zijn positief getest op corona na de uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek. Bij zeker dertig van hen is de Britse variant van het virus aangetroffen, meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond.
Deel bericht

Online kennisdelingsbijeenkomst Leren van Gedrag

06.01.21
Het kennisplatform: ‘Leren van gedrag’ organiseert ontmoetingen tussen wetenschappers, praktijkdeskundigen en gedrag-specialisten die hun kennis willen delen en samen op zoek gaan naar antwoorden op vragen uit de praktijk. Alle thema’s in deze ontmoetingen zijn gericht op het omgaan met moeilijk (interpreteerbaar) gedrag.
Deel bericht

Lessen uit de lockdown

06.01.21
De werkplaats Onderwijsonderzoek Utrecht deed onderzoek naar de effecten van de eerste lockdown (daling van de leerprestaties, zoals elders) èn trok er lessen uit, gebaseerd op interviews met collega-leraren.
Deel bericht

Goed afstandsonderwijs: zorg voor interactie

06.01.21
Wat kunnen we na een aantal maanden coronatijd concluderen over afstandsonderwijs en wat zeggen de eerste wetenschappelijke publicaties hierover? Onderzoeker Nadira Saab heeft de eerste inzichten op een rij gezet en presenteert ze binnenkort op het congres OnderwijsInzicht: “Sommige leerlingen in ...
Deel bericht

Meeste leerlingen in beeld en kwetsbare leerlingen op school

06.01.21
In vergelijking met de vorige lockdown hebben bijna alle scholen vanaf het begin alle leerlingen in beeld. Ook worden er meer leerlingen opgevangen, met name ook kwetsbare leerlingen. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder meer dan duizend schooldirecteuren in het basisonderwijs en zeventig leidinggevenden in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Zwemscholen staat water aan de lippen: ‘Basisscholen open? Dan ook zwemlessen weer opstarten’

06.01.21
Zwemonderwijs, moet net als het basisonderwijs, direct na de lockdown op 18 januari worden hervat. Anders lopen kinderen een grote achterstand op in hun zwemvaardigheid. Gevaarlijk en onwenselijk, zo klinkt het. Bovendien dreigen zwemscholen bij een langere sluiting zelf kopje onder te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)