Bonden roepen op: 'Houd bij hoeveel leraren met corona in ziekenhuis belanden'

19.01.21
Verschillende onderwijsbonden doen een dringende oproep aan het RIVM om bij te houden hoeveel onderwijsmedewerkers in het ziekenhuis belanden met corona. Dat laten de bonden weten aan RTL Nieuws. Zij stellen dat deze cijfers cruciaal zijn om onder meer te bepalen of scholen weer open kunnen.
Deel bericht

Internet voor elke leerling tijdens onderwijs op afstand

19.01.21
Een internetverbinding is essentieel wanneer leerlingen onderwijs op afstand volgen. In de praktijk blijkt dat er gezinnen zijn die geen of slecht werkend internet hebben. Daarom biedt SIVON samen met telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo tijdelijke internetoplossingen aan. Heeft u leerlingen binnen uw schoolbestuur zonder goed internet? Meld u dan aan.
Deel bericht

Opinie | Een intelligentiescore is de verkeerde maat om het schooladvies op te baseren

19.01.21
Ook het heilige geloof in IQ-testen zorgt ervoor dat twaalfjarigen op de verkeerde school terecht komen, stelt klinisch neuropsycholoog Albert Ponsioen.
Deel bericht

D66 sluit zich aan bij GroenLinks: kinderopvang gratis

19.01.21
Net als GroenLinks wil regeringspartij D66 dat kinderopvang gratis wordt. De twee partijen zullen daar vanmiddag een gezamenlijk voorstel voor doen in het Kamerdebat over de toeslagenaffaire en het aftreden van het kabinet.
Deel bericht

Basisschoolleraren voorzien grote problemen als lockdown aanhoudt: ‘Achterstanden te groot’

19.01.21
Een ruime meerderheid van de leerkrachten verwacht groeiende problemen naarmate de basisscholen langer dicht blijven. Eén op de drie merkt dat het nu al lastiger wordt om alle leerlingen online bij de les te houden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)