Samenwerking leraar.nl en leraar24.nl: verder als één website

20.01.21
Leraar.nl en leraar24.nl gaan samenwerken en gaan verder als leraar24.nl. Vanuit hun eigen expertise en samenwerking leveren Kennisnet en het ministerie van OCW een inhoudelijke bijdrage aan de website.
Deel bericht

Nationale Voorleesdagen dit jaar digitaal, maar wel met prinses Laurentien

20.01.21
rinses Laurentien heeft traditiegetrouw de Nationale Voorleesdagen geopend. Vanwege de coronapandemie deed zij dit niet te midden van een groep kinderen, maar online. Via een videoverbinding las ze vanochtend voor aan een groep peuters en kleuters uit het boek Coco kan het! Dat deed ze bij het AVROTROS-programma Zin in Zappelin.
Deel bericht

Blog | Onderwijs in de verkiezingsprogramma’s deel 2: D66 en ChristenUnie

20.01.21
Steven Geurts D66: ‘breed investeren en ruimte, vertrouwen en middelen aan leraren geven’ D66, de zelfbenoemde onderwijspartij, heeft net als 4 jaar geleden, veel ruimte gemaakt voor het thema onderwijs. Het verkiezingsprogramma begint er zelfs mee, onder de ronkende titel ‘Vrij zijn begi...
Deel bericht

‘Meer specialisatie goed idee, maar pabo-diploma moet breed blijven’

20.01.21
De minister van onderwijs werkt aan een wetswijziging waarmee pabo’s aparte opleidingen kunnen gaan aanbieden voor het onderwijs aan jongere en oudere kinderen. Anita Derks, manager van de HR-pabo, vindt specialisatie goed, maar splitsing onwenselijk.
Deel bericht

Nieuwe app Tuinvogeltelling

20.01.21
Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling van vrijdag 29 t/m zondag 31 januari 2021 kunt u via de web-app MijnTuinvogeltelling uw telling insturen. MijnTuinvogeltelling is een web-app voor de mobiele telefoon, u hoeft de web-app niet te downloaden.
Deel bericht

De omscholer: 'Ik was zo zenuwachtig voor de rekentoets'

20.01.21
Een carrièreswitch maken: veel werkenden dagdromen er weleens over. Overstappen naar een heel ander beroep gaat echter niet zomaar. In veel gevallen zul je je moeten omscholen. Hoe pak je dat het beste aan? En is het de moeite waard? Deze week vragen we het aan basisschoolleerkracht in opleiding Juul Hochstenbach (31).
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)