Lesboek Four Freedoms in de klas

22.01.21
Het lesboek Four Freedoms zit boordevol inspiratie om het gedachtegoed van de Roosevelts een vaste plek te geven in het burgerschapsonderwijs van vandaag. Van groep 6 tot en met de 6e, van het VMBO tot het VWO, bij geschiedenis of maatschappijleer, Nederlands of Engels.
Deel bericht

Eindtoets in de media, dit vindt de PO-Raad

22.01.21
Leve het Onderwijs , een beweging van schoolbestuurders, roept op het verplichten van toetsen, waaronder ook de eindtoets, te stoppen. Leraren kunnen volgens hen prima zelf bepalen of ze toetsen en wanneer ze dat doen. De PO-Raad heeft er begrip voor dat het onderwijs zich op dit moment laat horen o...
Deel bericht

Rutte: Basisscholen eerder open dan 8 februari zou ‘klein wondertje’ zijn

22.01.21
De basisscholen en kinderopvang blijven vrijwel zeker dicht tot maandag 8 februari. Dat zei demissionair premier Rutte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.
Deel bericht

Verspreiding Britse variant lijkt mee te vallen in Lansingerland

22.01.21
De uitbraak van de Britse coronavariant in de gemeente Lansingerland lijkt mee te vallen. Dat zeggen onderzoekers nadat ze afgelopen weken heel veel bewoners hebben getest. Net voor de kerstvakantie raakten veel leraren en leerlingen van dezelfde basisschool besmet met corona.
Deel bericht

Lerarenopleiding aantrekkelijker gemaakt voor zijinstromers

22.01.21
De lerarenopleidingen voor het basis- en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs worden zo snel mogelijk geflexibiliseerd. Dat meldt de Vereniging Hogescholen (VH). Hierdoor moeten de studies aantrekkelijker worden voor volwassenen die zich willen omscholen tot leraar.
Deel bericht

Aanvalsplan onderwijsadviesbureaus om kwetsbare leerlingen te helpen

22.01.21
In toenemende mate groeit de zorg over de oplopende achterstanden in het basisonderwijs. Scholen en leraren leveren op dit moment al een enorme prestatie. Om de achterstanden niet verder op te laten lopen moeten zij zo snel mogelijk worden ondersteund. Onderwijsadviesbureaus verenigd in de branchevereniging EDventure bieden aan om gericht te helpen.
Deel bericht

Joodse school Cheider voorlopig niet meer gekort op bijdrage Rijk

22.01.21
De orthodox-joodse school Cheider in Buitenveldert wordt voorlopig niet meer gekort op de financiële bijdrage van het Rijk. De Raad van State draait in een voorlopige voorziening het besluit van onderwijsminister Arie Slob terug.
Deel bericht

Juf Pien en meester Jesper houden speciaal contact met hun leerlingen: "Normaal zie je ze alleen op je beeldscherm"

22.01.21
Alle juffen, meesters en leerlingen hadden gehoopt vanaf maandag 25 januari weer fysiek les te kunnen geven en krijgen. Hoewel dat er de komende weken nog niet in zit, bedenken sommige leraren leuke ideeën om buiten school toch contact te houden met hun klas. Zo gaat Pien Doevelaar op stoepbezoek en Jesper Dobbenga fietst rondjes door de wijk. "Kinderen vinden het fijn om even met je te kletsen."
Deel bericht

Onderwijsinspectie: Eindtoets op basisschool moet doorgaan

22.01.21
De eindtoets op basisscholen moet dit jaar hoe dan ook doorgaan – ondanks corona. De Onderwijsinspectie waarschuwt: gaat de toets voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door, dan weten we niet hoe erg de onderwijsachterstand van kinderen is. ,,Dan verliezen we het zicht.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)