Brandbrief over schoolsluitingen: 'Houd vast aan gekozen koers'

26.01.21
Zeven regionale basisscholen hebben een brandbrief naar minister Arie Slob gestuurd. De scholen vragen de minister om met de schoolsluitingen vast te houden aan een gekozen koers en de plannen voor de scholen niet meer zo vaak te wijzigen. 'Leerkrachten weten niet waar ze aan toe zijn en de energie raakt hierdoor op.'
Deel bericht

Stappenplan eindtoets in coronatijd

26.01.21
Dit schooljaar is net als vorig schooljaar anders dan alle andere. We krijgen veel berichten van scholen en besturen die zich willen voorbereiden op de eindtoetsafname. Dit is heel erg begrijpelijk en de huidige coronacirisis kan natuurlijk leiden tot situaties waarin je als school niet aan de no...
Deel bericht

Onderzoek naar gebruik van devices en samenwerkplatformen: dit zijn de cijfers

26.01.21
Devices en beheer- en samenwerkplatformen zijn niet meer weg te denken uit het primair en voortgezet onderwijs. Ze worden steeds vaker ingekocht en gebruikt. Maar hoeveel platformen worden er eigenlijk gebruikt in het primair en voortgezet onderwijs? En hoe kopen schoolbesturen deze platformen in?
Deel bericht

Blog | Klassen afl.7: de losse eindjes aan elkaar geknoopt

26.01.21
Na de zesde aflevering waren alle te bespreken thema’s in Klassen eigenlijk wel uitgediept. Er waren natuurlijk wel een heleboel losse eindjes over. De laatste aflevering is een poging tot afronding: het schooljaar 2019-2020 komt ten einde.
Deel bericht

Slob: ‘Geen voorrang voor leraren bij vaccinatie’

26.01.21
Minister Arie Slob is niet van plan leraren voorrang te geven bij vaccinatie, zo liet hij vandaag in de Tweede Kamer weten. Verder wil hij de eindtoets en de eindexamens vooralsnog laten doorgaan. En volgende maand presenteert hij een ‘Nationaal programma onderwijs na corona’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)