OMT: rol kinderen bij verspreiding virusvarianten nog onduidelijk

25.01.21
Het is nog steeds onduidelijk welke rol jonge kinderen spelen bij de verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus. Het Outbreak Management Team (OMT) schrijft in een advies dat het onderzoek na de uitbraak van de Britse variant op een school in Bergschenhoek nog niet is afgerond.
Deel bericht

Scholen moeten oppassen voor sponsors uit ‘onvrije’ landen

25.01.21
In het aangepaste sponsorconvenant voor het primair en voortgezet onderwijs is opgenomen dat scholen niet in zee moeten gaan met geldschieters uit 'onvrije' landen.
Deel bericht

Leeuwarden verbiedt groep 8 extra les tijdens lockdown

25.01.21
De gemeente Leeuwarden heeft dit weekeinde een stokje gestoken voor het op school lesgeven aan de complete groep 8 van IKC Teresa. De school wilde vanaf vandaag de leerlingen van groep ‘coronaproof’ op school laten komen, om toetsen af te kunnen nemen die van belang zijn voor het schooladvies. Juristen van de gemeente gingen hier niet mee akkoord.
Deel bericht

Scholen in Utrecht spreken af: basisschooladvies blijft bindend, inschrijven schuift op

25.01.21
Schoolbesturen in Utrecht en Stichtse Vecht hebben voor dit jaar afspraken gemaakt over de overstap van de basisschool naar de middelbare school. Het basisschooladvies blijft bindend en de uiterste inschrijfdatum voor middelbare scholen schuift iets op.
Deel bericht

Roep om 'gratis' kinderopvang steeds luider na toeslagenaffaire

25.01.21
Met de verkiezingen in aantocht en de toeslagenaffaire vers in het geheugen pleiten steeds meer partijen en maatschappelijke organisaties voor gratis kinderopvang. Met name de linkerkant van het politieke spectrum wil af van de toeslagen. Maar gratis opvang voor ouders kost in dit geval enkele miljarden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)