Netwerk onderwijskansen in oprichting om achterstanden aan te pakken

28.01.21
Rond de 200 schoolbesturen hebben aangegeven te willen deelnemen aan het Netwerk Onderwijskansen. Begin 2021 worden zij benaderd om hier verder vorm aan te geven. Er zijn vier regiocoördinatoren aangesteld die netwerken gaan opbouwen in de regio’s Noord, Midden, Zuid en de G4.
Deel bericht

Social media in Nederland 2021: TikTok-gebruik door jongeren stijgt explosief en passeert Facebook

28.01.21
Het TikTok-gebruik door jongeren stijgt explosief en heeft inmiddels Facebook gepasseerd in het dagelijks gebruik. Mede dankzij de lockdown spenderen meer Nederlanders dan ooit tevoren hun tijd op social media. Pinterest, TikTok en YouTube zijn de grote winnaars.
Deel bericht

Opinie | De 1,5 meterschool is hét antwoord op dilemma

28.01.21
Wij, D66'ers, leraren, onderwijsexperts en ouders vanuit het hele land, doen deze dringende oproep aan de minister-president, minister Slob en het OMT: geef schoolleiders, leraren en leerlingen de ruimte voor de 1,5 meterbasisschool.
Deel bericht

‘Leer ze lezen!’: gratis boek over effectief leesonderwijs vanaf nu beschikbaar

28.01.21
Bijna een kwart van de Nederlandse 15-jarigen heeft moeite met eenvoudige teksten. Maar hoe geef je vanaf de start op de basisschool effectief leesonderwijs? Het nieuwe boek ‘Leer ze lezen!’ biedt handvatten voor het verzorgen van goed leesonderwijs.
Deel bericht

NJi bespreekt overname Stapprogramma's met Bereslim

28.01.21
Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) is in verregaande gesprekken met Bereslim over de overname van de programma's Instapje, Opstapje, Opstap en VVE Thuis. Deze gezinsgerichte programma's zijn waardevol voor jonge kinderen en hun ouders in Nederland.
Deel bericht

Exitstrategie corona: als eerste basisscholen weer open

28.01.21
Als de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld, zullen eerst de basisscholen en kinderopvang weer opengaan. Daarna mogen ook de scholen voor voortgezet onderwijs weer open. Dat is onderdeel van de exitstrategie van het kabinet. The post Exitstrategie corona: als eerste basisscholen weer open &#82...
Deel bericht

Opinie | ‘Pak meer aan dan alleen achterstanden in het onderwijs’

28.01.21
Minister, zorg voor een financieel steunpakket voor onderwijs en jeugd dat in grootte vergelijkbaar is met de steunpakketten voor onze economie, schrijft Frank Cornelissen in deze ingezonden brief.
Deel bericht

Kinderen bellen vaker over emotionele problemen dan tijdens eerste lockdown

28.01.21
Kinderen bellen tijdens de huidige lockdown aanzienlijk meer over emotionele problemen dan tijdens de eerste, meldt de Kindertelefoon op basis van onderzoek. Het aantal gesprekken over onder meer depressie nam afgelopen maand met 21 procent toe ten opzichte van de eerste lockdown.
Deel bericht

Inwoonster van Havelte zet posteractie op om waardering te tonen voor leerlingen

28.01.21
Djamie Hillekens is een actie gestart om kinderen die in deze coronatijd aangewezen zijn op thuisonderwijs, in het zonnetje te zetten. De inwoonster van Havelte die werkt binnen het speciaal basisonderwijs in Hoogeveen, heeft daarom een posteractie bedacht die ondertussen door collega’s van Groningen tot Maastricht wordt opgepikt.
Deel bericht

Scholen Engeland niet voor 8 maart open

28.01.21
De Britse premier Boris Johnson hoopt dat de scholen vanaf 8 maart weer open kunnen. Het is niet haalbaar om dat eerder te doen, zei Johnson woensdag in het parlement.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)