Aanmelden voor Nationaal Schoolontbijt voor 17 september

09.09.21
De start van het nieuwe schooljaar is altijd een bijzondere tijd vol energie en nieuwe ideeën. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor het Nationaal Schoolontbijt. In de week van 1 t/m 5 november gaan kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en brugklassen weer samen ontbijten. Scholen kunnen zich voor 17 september inschrijven.
Deel bericht

Lerarentekort blijft stijgen, maar steeds meer mensen willen werken in het basisonderwijs

09.09.21
De instroom van nieuwe studenten op de pabo is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Kozen in 2016 nog zo’n 4.220 studenten voor deze opleiding, in 2020 is dit aantal gestegen tot ongeveer 6.850 studenten, een toename van ruim 62 procent. ‘Alternatieve’ routes naar het leraarschap winnen aan populariteit: ...
Deel bericht

Adviesgroep Regie op ICT van start: “Wat is onze bestuurlijke verantwoordelijkheid en waar ligt de baseline qua ICT?”

09.09.21
Waar ligt de verantwoordelijkheid van een schoolbestuur op het gebied van ICT en hoe geef je daar als bestuur en als sector invulling aan? In 2022 brengt de adviesgroep Regie op ICT hierover advies uit.  
Deel bericht

Platina voor Luizenmoeder-film na 400.000 bezoekers

09.09.21
De Nederlandse speelfilm Luizenmoeder- De Film is door 400.000 mensen in de bioscoop gezien. Hoofdrolspeler Ilse Warringa heeft daarom in de talkshow HLF8 de Platina Film Award gekregen uit handen van presentator Johnny de Mol.
Deel bericht

Oproep aan scholen en instellingen: meld tijdelijke schoolsluiting vanwege het coronavirus

09.09.21
Scholen en instellingen die na de start van dit school-/studiejaar tijdelijk (hebben) moeten sluiten vanwege het coronavirus worden door de Inspectie van het Onderwijs opgeroepen om dit te melden. Ook bij heropening is de vraag om dit te melden. Melden van de sluiting en de heropening gaat via het m...
Deel bericht

Basisschoolleraar tevreden over baan, ondanks laag loon en hoge werkdruk

09.09.21
Leraren en schoolleiders op de basisschool genieten van hun werk, al is de werkdruk hoog en het salaris niet om over naar huis te schrijven. Ondertussen rijzen de tekorten aan opgeleid onderwijspersoneel de pan uit, blijkt uit het nieuwste onderzoek naar de arbeidsmarkt in het primair onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)