Officiële lancering Routekaart Duurzaam Onderwijs en start stimuleringsregeling

08.09.21
Veel scholen hebben afgelopen jaren via leerkrachten als duurzame rolmodellen en door middel van duurzame voorbeelden in schoolgebouwen geprobeerd leerlingen voor te bereiden op een duurzame toekomst. Leerlingen ontdekken wat duurzaamheid is en hoe ze zelf een rol kunnen spelen in het verduurzamen van de wereld.
Deel bericht

Week van Inclusief Onderwijs 27 september - 1 oktober 2021

08.09.21
Van 27 september tot en met 1 oktober organiseert het Platform Naar Inclusiever Onderwijs de Week van Inclusief Onderwijs. Tijdens de week wordt stilgestaan bij het belang van inclusief onderwijs, de goede stappen die al gezet zijn en de stappen die nog gezet moeten worden.
Deel bericht

Nieuwe website over Onderzoekend en Ontwerpend Leren

08.09.21
Wat levert Onderzoekend en Ontwerpend Leren op voor het primair onderwijs?  Wat zijn gefundeerde manieren om dit goed te implementeren? De nieuwe website ‘Weten Wat Werkt bij leren ontdekken’ geeft antwoord op deze vragen. Gevoed uit inzichten uit de wetenschap en de dagelijkse onderwijspraktij...
Deel bericht

Waarom zijn toelatingstesten voor pabo zo moeilijk? ‘Ze zijn er niet voor niets’

08.09.21
Wie vanuit het mbo instroomt, is verplicht om een aantal toelatingstoetsen te doen. Marloes moest zich bewijzen in de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. Ze bereidde zich voor door zich te verdiepen in de materie en door zoveel mogelijk oefentoetsen te maken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)