Viroloog Osterhaus: basisschoolkinderen veel vaker testen

15.09.21
Kinderen op de basisschool zouden veel vaker getest moeten worden, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stelt viroloog Ab Osterhaus dinsdag. Hij reageert op het nieuws dat het kabinet de regels op basisscholen wil versoepelen. Binnenkort hoeft niet meer de hele klas naar huis als er een kind besmet is, terwijl het aantal coronagevallen onder jonge kinderen afgelopen weken juist is toegenomen.
Deel bericht

Onderwijs in het nauw door duurdere zorg

15.09.21
Het toenemend beslag van de zorg op mensen en middelen leidt er in de toekomst toe dat onder andere het onderwijs in het nauw komt. Dat meldt de WRR.
Deel bericht

Is de afstand Ede-Veenendaal te groot voor leerlingen van de Al Amana school in Ede?

15.09.21
Is de afstand tussen Veenendaal en Ede te groot voor leerlingen - en hun ouders - die islamitisch basisonderwijs willen volgen? Het antwoord op die vraag moet uitmaken of de Stichting Al Amana scholen uit Ede alsnog subsidie krijgt voor het in Veenendaal oprichten van nog een eigen school, zoals ze dinsdag bij de Raad van State eiste.
Deel bericht

Versoepeling van coronaregels in het onderwijs

15.09.21
Nu de meeste mensen zijn gevaccineerd, zijn er ook in het onderwijs versoepelingen van de coronaregels mogelijk. Het kabinet volgt hiermee de adviezen van het OMT op.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)