Verdachte doodsteken moeder met kinderwagen gaf les op basisschool in Amsterdam Zuidoost

14.09.21
Jeffrey van den D. (31) die verdacht wordt van het doodsteken van zijn Utrechtse ex-vriendin Clarinda (34) vorige week, gaf sinds drie weken les op basisschool De Tamboerijn in Zuidoost. De school heeft gisteravond een informatiebijeenkomst gehouden voor ouders van de kinderen waaraan hij lesgaf.
Deel bericht

Week van Respect 2021 8 - 14 november 2021

14.09.21
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne de ‘Week van Respect’. In totaal bereikten we al 1.7 miljoen jongeren! We werkten samen met 200 gemeenten, duizenden gastsprekers, 14 nationale sportbonden en duizenden scholen/klassen (po, vo,mbo) in heel Nederland.
Deel bericht

Slechtere motoriek na coronalockdown

14.09.21
De eerste lockdown vanwege corona in het voorjaar van 2020 heeft een negatief effect gehad op de motorische vaardigheden van basisschoolkinderen.
Deel bericht

Iets minder positieve tests en opnames, scholen grote besmettingsbron

14.09.21
Het aantal positieve tests is de afgelopen week iets gedaald. Dat meldt het RIVM, dat op dinsdag altijd een uitgebreide update geeft. Scholen en kinderopvanglocaties zijn inmiddels een grote bron van besmettingen. Afgelopen week ging het om een vijfde van de herleidbare besmettingen.
Deel bericht

Hele klas in quarantaine? Hoeft straks niet meer!

14.09.21
Als een leerling met corona is besmet, hoeft binnenkort niet meer de hele klas in quarantaine. Het kabinet neemt dit advies over van het Outbreak Management Team, melden verschillende media.
Deel bericht

Verplicht naar de klas, of mag digitaal lesgeven ook? Daar ruziën Interteach en Onderwijsinspectie over

14.09.21
Moeten leerlingen in het basisonderwijs verplicht hun lessen in een klaslokaal volgen of kunnen ze die (grotendeels) digitaal voorgeschoteld krijgen? Dat is de kern van een principiële zaak die particuliere onderwijsinstelling Interteach uit Oisterwijk en de Onderwijsinspectie voor de rechter uitvechten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)